Biely jogurt

zabiatko66 - fotkazabiatko66, 28. februára 2011

Postup

  1. 1

    Mlieko prevaríme a necháme na cca 30 stupňov

    Biely jogurt - obrázok 1
  2. 2

    Do vychladeného mlieka primiešame biely jogurt.

    Biely jogurt - obrázok 2
  3. 3

    Nalejeme do jogurtových pohárov a dáme do jogurtovača.

    Biely jogurt - obrázok 3
  4. 4

    Necháme zapnuté 12 hodin. Potom vyberieme, necháme vychladnúť a odložime do ladničky.

    Biely jogurt - obrázok 4

Diskusia k receptu

alzbetka2
Jeden čas som si aj ja robievala jogurt, ale bez jogurtovača. Ja mám taký recept, že je treba prevariť mlieko, nechať ho vychladnúť asi na 45-50°C a tiež pridať smotanový jogurt, zamiešať a nechať pri izbovej teplote "dozrieť" a tak isto skladovať v chladničke. Už nerobievam, ale bol dobrý :))
klaura
Robím si (teda skúšam) jogurt ako @alzbetka2 , žiaľ nikdy sa mi nepodaril rovnako hustý ako originál ... neviem, čím to je ... mlieko používam z automatu ...
používateľ nemá avatar
mb
mb
uvazoval som nad jogurtovacom, ale do panelakovej kuchne je to dalsia zataz. alzbetka2, dakujem za recept bez jogurtovaca
marienka44
Ja som robila jedenkrat a dala som to do el. rury na min. teplotu a citala som, ze sa to da aj na teplom radiatore. Samozrejme, musi byt mlieko nepasterizovane! Jogurtovac je zbytocný.
julica
@marienka , nemusí byť mlieko nepasterizované, ty mu potrebné baktérie dodáš jogurtom. Robím rovnako ako @alzbetka , za 5-7 hodín je jogurt hotový. @klaura , problém môže byť v teplote, možno mu treba dať trošku viac, skśu nádobu s jogurtom položiť na sporák, keď niečo varíš, najlepšie niečo, čo sa robí dlhom, napríklad slepačiu polievku. ja to tak robievam
vladkaku
Ja robím tak, že do pohára z detskej výživy dám 2 ML živého jogurtu, položím večer na radiátor a ráno je to OK. Tento jogurt používam len na cesto do lievancov, ktoré sú senzačné.
vladkaku
Mlieko nepreváram, nezohrievam,... neviem, či to má zmysel, keď sa to potom aj tak tepelne spracuje pri výrobe lievancov?
alenka0901
robievam tak isto ako alžbetka. Robím to večer, dávam to do fliašiek od detskej výživy a na druhý deň mám jogurt hotový.
diabambulka
vyskúšam, myslíte že mi bude stačiť tí izbová teplota na to aby sa mi urobil? jogurtovač žiaľ nemám. mám to prevariť, zamiešať, dať do pohárov a nechať pri izbovej teplote, alebo by bolo lepšie to postaviť ku sporáku, keď varímm aby tam bolo viac teplo? jogurty milujeme ale som v nich amatér :-))) ďakujem za radu
honestka
tiez robievam bez yogurtovaca, tak isto KEFIR ten cim je dlhsie v chadnicke, tym je kvalitnejsi.
havino
mlieko kupujem v automate, prevarim,necham vychladnuť na teplotu,aby som udržala prst,nie letne, nie horuce, teplé, zamiešam smotanový jogurt, necham na platni teplej kde sa varilo mlieko, prikryjem uterákom, do rána je hustý, ked ho dávkujem synovi do fliaš s džemom,krájam ho doslova lyžicou
michelle158
Caute baby.tak ja som skusala doteraz robit jogurty trikrat a raz mi vysli a dvakrat nie a dufala som ze vy ako stare harcovnicky by ste mi vedeli poradit co som spravila zle lebo ja fakt neviem. Robili sme to v trube pri 70C a ked som to robila z krabicoveho mlieka tak vsetko ok ale ked som to skusala z original kravskeho tak mi zostali take mliecne liate.. A este som tam pridala susene sojove mlieko na zahustenie a mala som jogurtovu kulturu z mliekomatu.. Neviem mozno mi to po zohriati toho mlieka nejak prilis vychladlo ale potom to slo hned to truby..no neviem co moze byt zle ked podmienky boli stale rovnake.. Dakujem velmi pekne vopred :-) .
viera1
Podľa mňa je 70°C veľa.Ja mám na rúre najnižšiu teplotu 50°C a ešte ju nechám pootvorenú.
mariaklara
Ja robím za 3 - 4 hodiny a je dobrý, len pridávam kondenzované nesadené mlieko.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha