Diabolská krkovička na zemiakovo-cuketovej perinke - eintopf
Už sme mali po tých hubách chuť na niečo ostré, tak som improvizovala, množstvá sú...
Janovské tagliatelle
Tagliatelle jsou italské těstoviny, dlouhé, ploché nudle. Běžně k dostání v Tescu a jistě...
Malinové košíčky
Recept z knihy tradičnej rakúskej cukrárne, pre mňa novinka, ktorá je chutná a dobre vyzerá....
Slané pečivko
máme radi vôňu čerstvého pečiva... podľa tohto receptu pečiem už veľmi dávno... dovolila som si však...
Maslové rohlíky v tvare S Thang Zhong
Toto je prvý recept, ktorý som odskúšala s japonskou technológiou Thang Zhong, tiež ma...
Skoro grécky kebab
Recept som našla na nete , troška som to upravila podľa mojich predstáv a vzniklo niečo...
Chrumkavé slimáky
Tieto slané syrové slimáky sa výborne hodia na pohostenie, podobný recept som tu našla, ale keďže sa...
Mleté mäso s kelom
Kel uvaríme do polomäkka, vytlačíme z neho vodu a pomelieme ho s mäsom.
Kuřecí rolky plněné kuřecí fáší
Jedno prso rozkutrujeme na jemno, přidáme trochu smetany, sůl, pepř, na jemno nasekanou...
Kapustový koláč so škoricou a hrozienkami
Maslo alebo tuk a cukor vymiešame na penu. Z vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme...
Slepačie fašírky s hráškom
Sliepku uvaríme v osolenej vode. Z vývaru môžeme urobiť polievku.
Dusené obličky s ryžou
Obličky pokrájame na menšie kúsky. Na kocky pokrájanú údenú slaninu rozškvaríme, pridáme olej a pokrájanú cibuľu,...
Cheesecake s hrozienkami v rume a čokoládou
Čokoládová poleva a hrozienka v rume príjemne ozvláštňujú tento Cheesecake. Zaujímavosťou, je že ho vôbec...
Salát s kuřecím masem
Salát opláchneme, nakrájíme na proužky, dáme na talíře. Okurku a mrkev nakrájíme škrabkou...
Pšenično - sójové rezance na taliansky sedliacky spôsob
Sýte jedlo z panvice, ktoré je chutnou bezmäsitou variáciou talianského sedliackeho kuraťa.
Tvarohové pirohy zo zvyšku zemiakového pyré
Z nedeľného obedu mi ostalo zemiakové pyré, mäso záhadne zmizlo a samé mi nechutilo, tak...
Divá kačica na víne
Slaninu pokrájame, dáme ju do kastróla a vyškvaríme. Pridáme polovicu masla. Rozporciovanú kačicu osolíme,...
Ďábelský bůček
Bůček vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme kuličky pepře a nového koření, sůl,...
Mäsové guľky s tagliatelle a paradajkovou omáčkou
Bravčovú panenku opracujeme a nakrájame na malé kúsky. Zomelieme na hrubšom nástavci spolu s cibuľou, ...
Makový sen-celiatický
Chystala som sa piecť manželovi k narodeninám nejaké koláčiky a tak som sa začala hrabať v starých...
Domáca becherovičkovičkovica
Ani jeden Becher neprezradí recept na povestný likér. Ani keby ste im varechou. sk po holej...
Paradajkovo - paprikový šalát s tofu a olivami
Tofu syr nakrájame na malé kocky. Pridáme očistenú rukolu, nakrájanú jarnú cibuľku, paradajky a...
Ryžový nákyp
Raz prišiel môj muž z roboty a keď pozrel do hrncov čo je na obed, tak...
Cviklovo-slnečnicová nátierka
no dobre, možno je skôr zimná, ale ja konzumujem cviklu aj v lete ;-)
Kuracie prsia s listovým šalátom
Jar klope na dvere a žiadajú sa vyslovene jarné jedlá, pripravila som kuracie prsia s baby...
Trojfarebné rezy s parížskou šľahačkou
Na dnešný sobotný deň som upiekla trojfarebné rezy s parížskou šľahačkou.
Trinxat
Název Trinxat znamená „mačkat“ a čte se trinčat. Základem jsou štouchané brambory s kapustou (kel).
Zemiakové placky zo staršieho chleba
Recept mám od jednej českej kolegyne a je fakt super, rodina ani nevedela, že to...
Zavárané sladkokyslé uhorky s anízom
V minulom roku som vyskúšala niekoľko zaváranín s anízom a veľmi nám chutili. Teraz som pridala...