Zo stol. kalendára
Postup
-
1
Dno hlbšieho plechu /nádoby/ vyložíme alobalom /alebo mastným papierom/ a tesne vedľa seba uložíme jednu vrstvu keksov.
- 2
Maslo vymiešame s cukrom do peny. Z horkej čokolády, kakaa, mlieka a hladkej múky uvaríme hladký krém a ešte vlažný všľaháme do maslovej peny.
- 3
Časť krému natrieme na keksy, uložíme naň vrstvu keksov a vrstvy opakujeme, kým máme suroviny.
- 4
Naplnené keksy jemne pritlačíme a necháme dobre stuhnúť. Vrch polejeme čokoládovou polevou.
- 5
Poleva: čokoládu polámeme, rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme smotanu a maslo a dohladka vymiešame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu