Dobošové rezy z keksov

3sandra3 - fotka3sandra3, 19. novembra 2011

Zo stol. kalendára

Suroviny

4 bal.
Plnka:
250 g
150 g
80 g
2 PL
2 dl
2 PL
Čokoládová poleva:
120 g
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Dno hlbšieho plechu /nádoby/ vyložíme alobalom /alebo mastným papierom/ a tesne vedľa seba uložíme jednu vrstvu keksov.

  2. 2

    Maslo vymiešame s cukrom do peny. Z horkej čokolády, kakaa, mlieka a hladkej múky uvaríme hladký krém a ešte vlažný všľaháme do maslovej peny.

  3. 3

    Časť krému natrieme na keksy, uložíme naň vrstvu keksov a vrstvy opakujeme, kým máme suroviny.

  4. 4

    Naplnené keksy jemne pritlačíme a necháme dobre stuhnúť. Vrch polejeme čokoládovou polevou.

  5. 5

    Poleva: čokoládu polámeme, rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme smotanu a maslo a dohladka vymiešame.

Diskusia k receptu

havino
aj ja mám ten kalendár na stole v práci, tento týžden mi tam svietili do očí :-), myslím tie dobošové rezy, mám ich v pláne urobiť,len vždy som si zabudla ich odpísať, velmi krasne tam vyzerali na fotke, už aj si ich ukladam, len tak niekedy ako rýchlovku ich urobiť
3sandra3
havino ...ja som tiež tento týžden na to stále "čumela"
babkamt
Ukladám.Niekedy vyskúšam.Určite sa nájde príležitosť na tieto nepečené rezy.
anaska
Škoda že si nepridala foto. Klasické dobošky u nás "idú na odbyť". Recept je veľmi zaujímavý, chcem sa opýtať na polevu, aký význam tam má tá sladká smotana? Lepšie sa s ňou pracuje, alebo má lepšiu chuť?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia