Vanilkové rožky bezlepkové

ada2 - bez fotkyada2, 4. januára 2014
Vanilkové rožky bezlepkové
Foto: ada2

Aj pre celiatikov môžete upiecť výborné vanilkové rožky. Ja som ich piekla z múky Schär B a pridala som trochu amarantovej múky.

2
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
40 g
100 g
20 g
60 g
1 ks
2 bal.




Postup

  1. 1

    Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré dáme do chladničky stuhnúť asi 30 minút. Jeden vanilkový cukor dávame aj do cesta.

  2. 2

    Z kúska cesta vyvaľkáme valček a nakrájame ho na kúsky. Z nich tvarujeme rožky.

  3. 3

    Rožky ukladáme na plech, pokrytý papierom na pečenie. Pečieme pri 180 stupňoch asi 20 minút. Necháme chvíľku ochladnúť a vyklápame do misky s práškovým a vanilkovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia