Študentský biftek

darinocka - fotkadarinocka, 5. decembra 2010
Študentský biftek
Foto: darinocka

Recept má zopár desaťročí,pochádza z Kuchyně krásne Margot v Mladom světe.Robievali sme si ho s kamarátkou,najmä keď bolo hlboko do vrecka.Hodí sa aj do Zobraziť celý popisRecept má zopár desaťročí,pochádza z Kuchyně krásne Margot v Mladom světe.Robievali sme si ho s kamarátkou,najmä keď bolo hlboko do vrecka.Hodí sa aj do delenej stravy,ak je bez bielkovinovej prílohy.Pri podávaní odporúčam zapáliť sviečky,zhasiť svetlo a ilúzia je dokonalá!

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Odrežeme si asi 3-4cm hrubý kus chleba.Zrežeme kôrku.Z oboch strán opečieme klasickú hrianku.

    Študentský biftek - obrázok 1
  2. 2

    Horúcu hrianku potrieme silno cesnakom,dobre pokvapkáme polievkovým korením,aby sa chlebík dokonale prevlhčil a získal mäsovú chuť.Natrieme horčicou,posypeme nadrobno pokrájanou cibuľou a ozdobíme tým,čo máme k dispozícii.Podávame s príborom.

Diskusia k receptu

darinocka
Áno,je to pochúťka na zimné obdobie a aj pôstne jedlo.Fajný je aj s kečupom miesto horčice a pohárom piva či vínka.
sovka62
Keď bolo vreckové aj mama ďaleko, veru sme na internáte vedeli byť kreatívni. Ešte šťastie, že v študentskej jedálni nám chlieb nevydeľovali. Tak vznikali rôzne variácie hrianok, so všeličím možným, alebo, keď už situácia bola celkom zúfalá, aj s ničím, len vypražené, veď pohár masti sa na niektorej izbe určite našiel. A musím sa usmiať, keď si spomeniem, že sme kuchtili akože na tajno, kuchynky sme nemali a variče boli prísne zakázané. Našťastie vône, ktoré sa tiahli po chodbách sa väčšinou neriešili.
darinocka
Veru, @sovka62 ,máš recht.Bývala som na slobodárke a občas sa mi podarilo kúpiť lístky na internátne obedy po neskutočných 2,60Kčs!
V jedálni boli nakrájané chleby v košoch na prádlo a každý si mohol vziať,koľko len chcel.
silvi
tak toto nesmie vidiet pan doktor bukovsky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia