Bezlepkové orieškové rožky
Foto: novalim
Vedeli ste, že keď pridáte k bezlepkovej múke čerstvý syr alebo termizovanú nátierku, dosiahnete podobnú kvalitu cesta, ako je lístkové? Vďaka tejto ingrediencii bude Zobraziť celý popisVedeli ste, že keď pridáte k bezlepkovej múke čerstvý syr alebo termizovanú nátierku, dosiahnete podobnú kvalitu cesta, ako je lístkové? Vďaka tejto ingrediencii bude cesto na oriešky krehké a chrumkavé.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
300 g |
|
200 g |
|
200 g (Philadelphia alebo nátierka smotanová, napr. Bánovecká) |
|
120 g |
|
100 g mleté |
|
1 ČL |
|
z 1 ks |
|
Postup
-
1
Z masla, bezlepkovej múky a čerstvého syra vypracujeme cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a odložíme aspoň na dve hodiny odležať do chladničky.
- 2
V miske zmiešame cukor, škoricu, mleté oriešky a postrúhanú citrónovú kôru.
- 3
Rozohrejeme rúru na 200 stupňov a pripravíme si plechy vystlané papierom na pečenie.
- 4
Odpočinuté cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme na štyri bochníčky.
- 5
Pracovnú dosku posypeme štvrtinou orechovo-cukrovej zmesi a začneme v nej vaľkať prvý bochníček. Otáčame ho z jednej strany na druhú, aby sa orechovo-cukrová posýpka rovnomerne vtláčala do oboch strán cesta. Bochníčky vyvaľkáme do kruhu.
- 6
Kruh rozdelíme na 8-16 častí (keď chceme minirohlíčky, rozdelíme kruhy na 16 častí, ak chceme väčšie, stačí 8 častí).
- 7
Zrolujeme do rožtekov a pečieme na 200 stupňoch asi 15 minút – dĺžka pečenia závisí od veľkosti rožkov, preto radšej sledujte rožteky počas prvého pečenia. Vyberáme ich z rúry, keď sa sfarbia do zlatohneda.
- 8
Takto postupujeme aj s ďalšími tromi bochníčkami.
- 9
Necháme úplne vychladnúť.
Tiež rožteky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu