Orieškové rožteky
Orieškové rožteky

Bezlepkové orieškové rožky

novalim - fotkanovalim, 12. októbra 2018. Komerčný recept.
Bezlepkové orieškové rožky
Foto: novalim

Vedeli ste, že keď pridáte k bezlepkovej múke čerstvý syr alebo termizovanú nátierku, dosiahnete podobnú kvalitu cesta, ako je lístkové? Vďaka tejto ingrediencii bude cesto na oriešky krehké a chrumkavé.

20
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g
200 g
200 g (Philadelphia alebo nátierka smotanová, napr. Bánovecká)
120 g
100 g mleté
1 ČL
z 1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z masla, bezlepkovej múky a čerstvého syra vypracujeme cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a odložíme aspoň na dve hodiny odležať do chladničky.

  2. 2

    V miske zmiešame cukor, škoricu, mleté oriešky a postrúhanú citrónovú kôru.

  3. 3

    Rozohrejeme rúru na 200 stupňov a pripravíme si plechy vystlané papierom na pečenie.

  4. 4

    Odpočinuté cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme na štyri bochníčky.

  5. 5

    Pracovnú dosku posypeme štvrtinou orechovo-cukrovej zmesi a začneme v nej vaľkať prvý bochníček. Otáčame ho z jednej strany na druhú, aby sa orechovo-cukrová posýpka rovnomerne vtláčala do oboch strán cesta. Bochníčky vyvaľkáme do kruhu.

  6. 6

    Kruh rozdelíme na 8-16 častí (keď chceme minirohlíčky, rozdelíme kruhy na 16 častí, ak chceme väčšie, stačí 8 častí).

  7. 7

    Zrolujeme do rožtekov a pečieme na 200 stupňoch asi 15 minút – dĺžka pečenia závisí od veľkosti rožkov, preto radšej sledujte rožteky počas prvého pečenia. Vyberáme ich z rúry, keď sa sfarbia do zlatohneda.

  8. 8

    Takto postupujeme aj s ďalšími tromi bochníčkami.

  9. 9

    Necháme úplne vychladnúť.

Diskusia k receptu