
Domáce široké rezance s letnou kapustou trochu inak
Rozdiel je v príprave letnej kapusty na rezance.

Zapekané chleby so šampiňónmi
Tento recept mám z jednej knihy o delenej strave a kto má rad šampióni, ten ho...

Gnocchi s duseným ružičkovým kelom v paradajkovej omáčke
Klasická situácia, keď ostali po nedeli dve lyžice pučených zemiakov:-) Uvarila som k nim ešte dva...

Rezančeky na dijonskej horčici
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, orestujeme na rezance nakrájané mäso, osolíme, okoreníme a posypeme mletou červenou...

Dubáková nátierka
Mala som drobnejšie polámané sušené dubáky, mohla som si ich nechať na prevoňanie omáčok, ale...

Slávky marinara
V obchode som natrafil na sieťku čerstvých sláviek, a hneď mi bolo jasné ako ich pripraviť....

Šošovicové rizoto s parmezánom
Nakrájanú cibuľu do sklovita opražíme na olivovom oleji, pridáme ryžu, spolu orestujeme. Pridáme biele...

Kuskus so zeleninou a tekvicovými jadierkami
V niektorých krajinách - napríklad Maroku - má kuskus funkciu podobnú našim zemiakom - je takým "druhým...

Dusený kel s cícerom
Opäť vám predstavujem moju obľúbenú kombináciu - kel a cícer. V recepte pšeno s kelom a...

Živánska
Ja, ako niekdajší mäsožravec, ktorý pred nedávnom prišiel na to, že aj jedlá bez...

Teplý mrkvovo-pohánkový šalát
Pohánku prepláchnem, zalejem vodou a varím prikrytú, na strednom stupni do odparenia vody. Trvá...

Kačacie hody bez lepku – kura ako kačka
Ako si jednoducho pripraviť cenovo dostupné a chutné kačacie hody bez lepku? Tak, že si to trochu zjednodušíme....

Morčacie kúsky v marináde so šampiňónmi
Morčacie prsia nákrájame na "širšie rezance". Pripravíme si marinádu z uvedených surovín v miske, pridáme...

Morčacie mäso s baklažánom
Tento recept je moja prvotinka, ktorú tu zverejňujem i keď vlastných receptíkov mám v šuflíku viac....

Kuracia pečienka pikantná
Toto jedlo ma zaťko veľmi rád. Raz došli z dovolenky a hovorili aké jedlo im chutilo....

Bruselský nárez
Názov síce evokuje niektoré správy z médií, ale toto je nárez jedlý:-)

Penne na taliansky spôsob
Papriky opláchneme, očistíme a nakrájame na rezance. Olúpanú cibuľu nakrájame na rezance a umyté...

Treska od tresknutého rybára
Prečo tresknutého? Už 44 rokov chytám ryby a rovno ich púšťam. Potom, keď majú blízki...

Plnené kuracie prsia podľa Paľa Drapáka
Slovenský spevák Paľo Drapák uvarí zdravé a diétne plnené kuracie prsia

Chilli con carne Chihuahua
Je to skoro ako rizoto. Ale nie je. Je to veľmi pikantne jedlo....

Diabolská zmes
Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké rezance. Na hlbšej panvici zohrejeme tuk a mäso na ňom opražíme.

Banícky bravčový rezeň
Naklepané rezne posolíme, potrieme plnkou, zvinieme, zviažeme, obalíme v múke a opečieme.

Rybie filé trocha inak
U nás sa varí už dávno, je z nejakého starého časopisu. Väčšina pozná rybie filé ako vyprážané,...

Kuracie prsia so špenátom a s červenou šošovicou
Dnes som chcela uvariť niečo zdravé. Špenát mám v záhradke, tak skombinovať špenát s mäskom...

Špagety Bolognese
Recept som pripravoval ako už malý chlapec a po rokoch varenia je neskutočný

Novoročný bravčovo-hovädzí perkelt na červenom víne s ríbezľovým lekvárom
Pre moju návštevu som pripravila novoročný perkelt.