Ruská zmrzlina fotorecept

evusik - fotkaevusik, 26. mája 2010
Ruská zmrzlina (fotorecept)
Foto: evusik

Túto zmrzlinu som robievala ked boli deti malé a záhrada plná jahôd, malín a ríbezlí - sladká chuť zmrzliny a kyselkavá chuť ovocia sa k sebe náramne hodia. Už som ju roky nerobila, ale začína sezona ovocia tak som sa rozhodla oprášiť aj tento starý recept.

Suroviny

400 ml
3 ks
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Postup je veľmi jednoduchý: vyšľaháme smotanu, vyšľaháme sneh z bielkov, vyšľaháme žltka s cukrom. Do žltkovej peny zľahka zapracujeme sneh z bielkov a vyšľahanú šľahačku.

    Ruská zmrzlina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do vhodnej nádohy dáme tortovú oplatku nakrájanú na obdlžniky a navrstvíme hotový krém. Dáme do mrazničky a asi po pol hodine opatrne hmotu premiešame, toto zopakujeme asi dva krát. Robíme to preto lebo hmota má tendenciu sa pri mrazení oddeliť, ťažší žltok klesne dole a ľahšia šľahačka vystúpi hore.

    Ruská zmrzlina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ked je už hmota dostatočne zmrazená, asi po 1 až 1 1/2 hod., uhladíme povrch a navrch dáme tortovú oplatku tak isto nakrájanú ako tá naspodu. Dáme zamraziť a na druhý deň môžeme konzumovať.

    Ruská zmrzlina (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@alexola že olivy aj som sa zasmiala, ale máš pravdu, fakt to tak vyzerá :-)))
@3sandra3 oplatky sú len dole a premiešavam vidličkou takže to ide celkom v pohode... ide len o to aby sa narušil proces mrazenia a nevytvorili sa kryštáliky a zmrzlina bola vláčna...