Foto: evusik
Túto zmrzlinu som robievala ked boli deti malé a záhrada plná jahôd, malín a ríbezlí - sladká chuť zmrzliny a kyselkavá chuť ovocia sa Zobraziť celý popisTúto zmrzlinu som robievala ked boli deti malé a záhrada plná jahôd, malín a ríbezlí - sladká chuť zmrzliny a kyselkavá chuť ovocia sa k sebe náramne hodia. Už som ju roky nerobila, ale začína sezona ovocia tak som sa rozhodla oprášiť aj tento starý recept.
Postup
-
1
Postup je veľmi jednoduchý: vyšľaháme smotanu, vyšľaháme sneh z bielkov, vyšľaháme žltka s cukrom. Do žltkovej peny zľahka zapracujeme sneh z bielkov a vyšľahanú šľahačku.
-
2
Do vhodnej nádohy dáme tortovú oplatku nakrájanú na obdlžniky a navrstvíme hotový krém. Dáme do mrazničky a asi po pol hodine opatrne hmotu premiešame, toto zopakujeme asi dva krát. Robíme to preto lebo hmota má tendenciu sa pri mrazení oddeliť, ťažší žltok klesne dole a ľahšia šľahačka vystúpi hore.
-
3
Ked je už hmota dostatočne zmrazená, asi po 1 až 1 1/2 hod., uhladíme povrch a navrch dáme tortovú oplatku tak isto nakrájanú ako tá naspodu. Dáme zamraziť a na druhý deň môžeme konzumovať.
tie sme si mali dať medzi zuby a postupne pridávať zmrzlinu, tak isto podávali aj čierny ruský čaj z gruzínska, najprv džem a potom sa srkal čaj.....krásne spomienky........určite urobím do zásoby...
@3sandra3 oplatky sú len dole a premiešavam vidličkou takže to ide celkom v pohode... ide len o to aby sa narušil proces mrazenia a nevytvorili sa kryštáliky a zmrzlina bola vláčna...
len chcem povedať-že dostať kúpiť zmrzlinu s názvom =ruská zmzlina= ale s chuťou tej-čo sme si občas kúpili do 89teho-bola drahá..stála 7,50 kčs-asi dvojnásobné balenie-čo dnes..sa nedá porovnať...to bola poctivá smotanová mrazená lahôdka..dnes tie ruské zmzliny..nooo..sladká voda..
táto od teba-@evusik...je poctivo "tučná"..teda dobrá...:-)
/ súdim podľa seba...tučná=dobrá..??/ :-))))