Foto: rennatte
Čo tak prekvapiť svojho partnera na Valentína sladkým jazýčkom?
porcií
príprava
Postup
-
1
rozmrazené gaštanové pyré potlačíme vidličkou, pridáme rozpustený tuk (maslo alebo margarín, čo máte po ruke), mlieko, orechy a sypké suroviny na zahustenie podľa chuti, buď pomleté vločky, alebo piškótovú strúhanku, alebo oboje, podľa toho čo váš partner alebo rodina preferuje a aj podľa toho či máte gaštanové pyré ochutené, masu ochutnávate počas zahusťovania,,,,mala by vzniknúť tvarovacia hmota ako na guľky
-
2
hotovú masu zabalíme do sáčku a dáme do chladničky, kým sa masa chladí a spájajú sa všetky chute si pripravíme čokoládovú polevu,,,, čokoládu na varenie rozpustíme vo vodnom kúpeli
-
3
vyberieme gaštanovú zmes z chladničky, vytvoríme valček, ktorý z vrchnej strany stlačíme na ovál
-
4
nakrájame jazýčky a ukladáme na papier na pečenie, aby sme si nešpinili dosku čokoládou
-
5
jazýček podoberieme vidličkou a presunieme nad nádobu s čokoládou
-
6
a lyžicou zhora polejeme tak, aby aj okraje boli zakryté
-
7
necháme stuhnúť čokoládu, práve začalo vonku snežiť, tak ma napadlo ozdobiť jazýčky kokosom, ale bála som sa že kokos prebije chuť gaštanov, tak len pár kúskov
-
8
ozdobíme šľahačkou, skúšala som aj poliať čokoládou, ale narúšala mi dizajn šľahačky, možno by stačilo granko,,,ale to už nechám na vás ako si dozdobíte,,,VESELÉHO A SLADKÉHO VALENTÍNA PRAJEM :-)
Diskusia k receptu