Gaštanové jazýčky fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 13. februára 2012
Gaštanové jazýčky (fotorecept)
Foto: rennatte

Čo tak prekvapiť svojho partnera na Valentína sladkým jazýčkom?

15
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

200 g (mrazená kocka)
20 g (tuk)
100 g
2 PL
2 PL
100 g
2 PL
  vyšľahaná




Postup

  1. 1

    rozmrazené gaštanové pyré potlačíme vidličkou, pridáme rozpustený tuk (maslo alebo margarín, čo máte po ruke), mlieko, orechy a sypké suroviny na zahustenie podľa chuti, buď pomleté vločky, alebo piškótovú strúhanku, alebo oboje, podľa toho čo váš partner alebo rodina preferuje a aj podľa toho či máte gaštanové pyré ochutené, masu ochutnávate počas zahusťovania,,,,mala by vzniknúť tvarovacia hmota ako na guľky

    Gaštanové jazýčky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    hotovú masu zabalíme do sáčku a dáme do chladničky, kým sa masa chladí a spájajú sa všetky chute si pripravíme čokoládovú polevu,,,, čokoládu na varenie rozpustíme vo vodnom kúpeli

    Gaštanové jazýčky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    vyberieme gaštanovú zmes z chladničky, vytvoríme valček, ktorý z vrchnej strany stlačíme na ovál

    Gaštanové jazýčky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    nakrájame jazýčky a ukladáme na papier na pečenie, aby sme si nešpinili dosku čokoládou

    Gaštanové jazýčky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    jazýček podoberieme vidličkou a presunieme nad nádobu s čokoládou

    Gaštanové jazýčky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a lyžicou zhora polejeme tak, aby aj okraje boli zakryté

    Gaštanové jazýčky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    necháme stuhnúť čokoládu, práve začalo vonku snežiť, tak ma napadlo ozdobiť jazýčky kokosom, ale bála som sa že kokos prebije chuť gaštanov, tak len pár kúskov

    Gaštanové jazýčky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ozdobíme šľahačkou, skúšala som aj poliať čokoládou, ale narúšala mi dizajn šľahačky, možno by stačilo granko,,,ale to už nechám na vás ako si dozdobíte,,,VESELÉHO A SLADKÉHO VALENTÍNA PRAJEM :-)

    Gaštanové jazýčky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

3sandra3
wau,,, musia byť úžasné,,, a dobrý nápad s tým polievaním čokoládou :-))
marianne69
este mam v mraziaku dve kocky mrazeneho gast.pyre,prisiel mi tento receptik vhod dakujem zan,chcem sa opytat, toho tuku naozaj 20g?to by bolo super...
mataliptak
noooo toto musí byť fajnučké ... mám velmi rada gaštanové pyré a so šlahačkou to je bomba ... ukladám a vyskúšame :-)
bejgi
toto poznám, to je, ale taká dobrotka, odporúčam, mňam pyreee :)
aroooo
Ak sú to gaštanové jazýčky ako predávali pred 30 rokmi na jeseň, tie boli namočené v čokoláde len do polovice tak za recept veľmi pekne ďakujem, mám v mrazničke 1 pyré tak vyskúšam.
sneica
aj ja ukladam...receptik sa mi paci....:)
hnis
Tak cez vikend ku kavicke to bude ono!!!
helca103
fantastický recept a rýchlo hotový, určite ho budem robiť častejšie ale už dvojitú dávku :-)
modrykamen
Naozaj stačí len štipka masla, len aby to viazalo. My dávame aj 1 PL rumu a 1 PL ríbezľový, alebo malinový lekvár, či domáci sirup
1x lipka
sisuk
Super!!! Nejedla som túto dobrotku asi 20 rokov. Dnes som ju skoro sama zjedla... Na víkend ešte spravím z dvojitej dávky. Ďakujem za recept
katkat
toto by som mohla jest kazdy den :) mozno sa niekedy odvazim si ich sama urobit, tieto su ukazkove :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia