Foto: andys
Kombináciou slovensko-českých surovín sa prekvapivo podarí dosiahnuť "americkú" chuť. Treba skúsiť ;)
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny:
-
2
Sušienky podrvíme v mixéry alebo v miske tĺčikom na mäso.
-
3
Maslo roztopíme v mikrovlnke alebo na sporáku na mierom plameni tak, aby sme ho neprepálili.
-
4
Roztopené maslo spojíme so sušienkovou mrveničkou, premiešame a natlačíme do tortovej formy tak, aby sme vytvorili vaničku. Tento krok je veľmi dôležitý, masa musí byť vo forme natlačená dôkladne preto, aby sa hotový koláč nemrvil. Ako pomôcku môžeme využiť tĺčik na mäso.
-
5
Citrón dôkladne umyjeme, nastrúhame kôru a vytlačíme šťavu. (v úvodnom obrázku citrón chýba, zabudla som ho odfotografovať).
-
6
Pripravíme si tvarohovo-syrovú masu. Buď použijeme klasický mixér - jednoducho zmixujeme všetky suroviny tak, aby vznikla hladká tekutá masa, alebo použijeme metličkový mixér. Do misy dáme tvaroh, lučinu, vajcia, šťavu a kôru z 1 citróna...
-
7
...a v druhej miske zmiešame zlatý klas s cukrom (aby zo zlatého klasu v hotovom kréme neostali hrčky).
-
8
Všetko spolu zmixujeme na hladkú masu.
-
9
Syrovo-tvarohový krém vlejeme do formy, vystlanej sušienkovou masou.
-
10
Dáme piecť do vyhriatej rúry, pečieme cca 45 minút. Podľa možnosti rúru neotvárame. Koláč je hotový, keď má zlatistú farbu a na povrchu je lesklý. Správna konzistencia je pudingová s pevnými okrajmi. Po dopečení koláč necháme chladnúť v rúre, potom ho preložíme do chladničky. Podávame dôkladne vychladený. Dobrú chuť :)
Skutočne odporúčam :)