Cheesecake fotorecept

andys - fotkaandys, 23. mája 2011
Cheesecake (fotorecept)
Foto: andys

Kombináciou slovensko-českých surovín sa prekvapivo podarí dosiahnuť "americkú" chuť. Treba skúsiť ;)

12
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Suroviny

Korpus:
200 g
125 g
Náplň:
400 g
200 g
4 ks
1 ks
150 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny:

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Sušienky podrvíme v mixéry alebo v miske tĺčikom na mäso.

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Maslo roztopíme v mikrovlnke alebo na sporáku na mierom plameni tak, aby sme ho neprepálili.

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Roztopené maslo spojíme so sušienkovou mrveničkou, premiešame a natlačíme do tortovej formy tak, aby sme vytvorili vaničku. Tento krok je veľmi dôležitý, masa musí byť vo forme natlačená dôkladne preto, aby sa hotový koláč nemrvil. Ako pomôcku môžeme využiť tĺčik na mäso.

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Citrón dôkladne umyjeme, nastrúhame kôru a vytlačíme šťavu. (v úvodnom obrázku citrón chýba, zabudla som ho odfotografovať).

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pripravíme si tvarohovo-syrovú masu. Buď použijeme klasický mixér - jednoducho zmixujeme všetky suroviny tak, aby vznikla hladká tekutá masa, alebo použijeme metličkový mixér. Do misy dáme tvaroh, lučinu, vajcia, šťavu a kôru z 1 citróna...

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...a v druhej miske zmiešame zlatý klas s cukrom (aby zo zlatého klasu v hotovom kréme neostali hrčky).

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Všetko spolu zmixujeme na hladkú masu.

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Syrovo-tvarohový krém vlejeme do formy, vystlanej sušienkovou masou.

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Dáme piecť do vyhriatej rúry, pečieme cca 45 minút. Podľa možnosti rúru neotvárame. Koláč je hotový, keď má zlatistú farbu a na povrchu je lesklý. Správna konzistencia je pudingová s pevnými okrajmi. Po dopečení koláč necháme chladnúť v rúre, potom ho preložíme do chladničky. Podávame dôkladne vychladený. Dobrú chuť :)

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 10
Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Koláče, Torty, Pečené

Diskusia k receptu

cica2
rýchla príprava a výsledok stojí za to!:)
3sandra3
toto musí super chutiť, musím vyskúšať, ešte som nerobila tento druh koláčika
birdz1
Výborný koláč! Od rodinky som mala naň iba samé chváli. Ďakujem za recept. :-)
ebi52
vcera som ho robila podla tvojho receptu :) je neskutocnyyyy mnamka
labocca
...konecne vyborny recept na cheesecake:-). Lahodny,vyborna chut...
hyacintka
...vyzera tak lahko zvladnutelny a naozaj tecu slinky pri pohlade na foto... zeby som skusila aj ja ? v kazdom pripade ukladam, vdaka !
wasabi000
fantastický :) chutí dokonale, aj keď to nie je úplne pravý americký. je ale super rýchly = no fuss :D
opicka94
Takéto koláčiky ja síce vôbec nemám rada, ale recept som si uložila, pretože môj chlapec cheesecake zbožňuje. Skvelá voľba, bol naozaj veľmi dobrý - chutil nám všetkým doma aj v práci a teraz ho musím piecť každé 3 dni :D
Skutočne odporúčam :)
akyrena
Skvely recept, robim ho s kakaovymi BE-BE:). Ziadny iny nehladam, rychle a jednoduche:).
frezia
Vyborny recept, jednoduchy, cheesecake je jemne kyselkavy. Dakujem.