Francúzsky obrátený jablčník

matus113 - fotkamatus113, 13. mája 2012
Francúzsky obrátený jablčník
Foto: matus113

Ľahký dezert.

70 minút
príprava
55 minút
na 170 °C

Suroviny

450 g
2 ks
50 g
2 KL
90 ml
100 g
115 g
1 ks
100 g
75 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jablká ošúpeme, očistíme a nakrájame na plátky, ktoré naukladáme na dno vymastenej formy. Do misy dáme 100 g práškového cukru, 115 g polohrubej múky, 2 vajcia, 50 g masla, 2 KL kypriaceho prášku, 90 ml mlieka.

  2. 2

    Zmes vymiešame na hladké cesto a vylejeme na jablká. Koláč dáme piecť na 170 stupňov na 40 minút. Počas pečenia pripravíme poslednú vrstvu.

  3. 3

    Dáme do misy 100 g práškového cukru, 75 g masla a 1 vajce. Vymiešame nahladko. Po 40 minútach vyberieme koláč z trúby a na vrch dáme pripravenú zmes. Koláč dáme zapiecť ešte na 15 minút.

Diskusia k receptu

27 komentárov k receptu
Vymazať
@matus113 prave som dopiekla koláč podľa Tvojho receptu, naozaj je jednoduchý a chuťou dobrý, iba som mala problém, preniesť ho z formy na tanierik, možno by sa žiadalo niečo pevnejšie aj na dno pod jablká, alebo, po prvom pečení vyklopiť a na obrátenú stranu dať tú poslednú vrstvu, nabudúce vyskúšam, budem experimentovať :-))
Vymazať
Milí varecháči, aj mňa chytil tento recept, ale sa mi aj kvalitne prichytil, keď som ho piekla :-)
...inšpirovala som sa aj kamilkou61 ,že ho obrátim. Nešiel z tortového dna ani za nič :D , ale odškrabala som ho. Preložila som ho na druhý plech vrchom naspodok, poliala som ho tak, ako to malo byť, dala piecť a po upečení som ho škrabala druhýkrát. Ale inak je chuťovo báječný. Poraďte, ak som niečo zle robila :-)

Pridaj komentár k receptu: