Foto: matus113
Ľahký dezert.
70 minút
príprava
príprava
55 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Jablká ošúpeme, očistíme a nakrájame na plátky, ktoré naukladáme na dno vymastenej formy. Do misy dáme 100 g práškového cukru, 115 g polohrubej múky, 2 vajcia, 50 g masla, 2 KL kypriaceho prášku, 90 ml mlieka.
- 2
Zmes vymiešame na hladké cesto a vylejeme na jablká. Koláč dáme piecť na 170 stupňov na 40 minút. Počas pečenia pripravíme poslednú vrstvu.
- 3
Dáme do misy 100 g práškového cukru, 75 g masla a 1 vajce. Vymiešame nahladko. Po 40 minútach vyberieme koláč z trúby a na vrch dáme pripravenú zmes. Koláč dáme zapiecť ešte na 15 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
si veľmi šikovný, ďakujem
ja robím obrátený marhulový, tiež francúzsky, naspodok idú marhule s karamelom, zvyšok je už podobný ako tento jabčník
...inšpirovala som sa aj kamilkou61 ,že ho obrátim. Nešiel z tortového dna ani za nič :D , ale odškrabala som ho. Preložila som ho na druhý plech vrchom naspodok, poliala som ho tak, ako to malo byť, dala piecť a po upečení som ho škrabala druhýkrát. Ale inak je chuťovo báječný. Poraďte, ak som niečo zle robila :-)