Francúzsky obrátený jablčník

matus113 - fotkamatus113, 13. mája 2012
Francúzsky obrátený jablčník
Foto: matus113

Ľahký dezert.

70 minút
príprava
55 minút
na 170 °C

Suroviny

450 g
2 ks
50 g
2 KL
90 ml
100 g
115 g
1 ks
100 g
75 g




Postup

  1. 1

    Jablká ošúpeme, očistíme a nakrájame na plátky, ktoré naukladáme na dno vymastenej formy. Do misy dáme 100 g práškového cukru, 115 g polohrubej múky, 2 vajcia, 50 g masla, 2 KL kypriaceho prášku, 90 ml mlieka.

  2. 2

    Zmes vymiešame na hladké cesto a vylejeme na jablká. Koláč dáme piecť na 170 stupňov na 40 minút. Počas pečenia pripravíme poslednú vrstvu.

  3. 3

    Dáme do misy 100 g práškového cukru, 75 g masla a 1 vajce. Vymiešame nahladko. Po 40 minútach vyberieme koláč z trúby a na vrch dáme pripravenú zmes. Koláč dáme zapiecť ešte na 15 minút.

Diskusia k receptu

Vymazať
lenkapav
Tak tento kolacik vyzera velmi jednoduchy na pripravu a pravdepodobne bude jeho chut silne navykova. V najblizsej dobe ho urcite vyskusam. Dakujem za recept.
Vymazať
ubka
@matus113 prave som dopiekla koláč podľa Tvojho receptu, naozaj je jednoduchý a chuťou dobrý, iba som mala problém, preniesť ho z formy na tanierik, možno by sa žiadalo niečo pevnejšie aj na dno pod jablká, alebo, po prvom pečení vyklopiť a na obrátenú stranu dať tú poslednú vrstvu, nabudúce vyskúšam, budem experimentovať :-))
Vymazať
valeri
aj mne sa páči, uložila som si ho, čo je s jablkami, nemôže byť zlé :-))
Vymazať
pivonka
Dnes som upiekla tvoj jablčník. Bol by dobrý, ale asi je treba použiť kyslejšie jablká, bol totiž dosť presladený.
Vymazať
ilusa
Vcera som ho upiekla,je vyborny.Ja som este jablka posypala skoricou a dala som aj susene brusnice.Padol este teply.
Vymazať
gourmand
super, skúsim,
ja robím obrátený marhulový, tiež francúzsky, naspodok idú marhule s karamelom, zvyšok je už podobný ako tento jabčník
Vymazať
bubrienka1
Milí varecháči, aj mňa chytil tento recept, ale sa mi aj kvalitne prichytil, keď som ho piekla :-)
...inšpirovala som sa aj kamilkou61 ,že ho obrátim. Nešiel z tortového dna ani za nič :D , ale odškrabala som ho. Preložila som ho na druhý plech vrchom naspodok, poliala som ho tak, ako to malo byť, dala piecť a po upečení som ho škrabala druhýkrát. Ale inak je chuťovo báječný. Poraďte, ak som niečo zle robila :-)
Vymazať
motyka
Jablká je treba dať na vymastený papier na pečenie. Tak sa neprilepí a dá sa obrátiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia