Zeleninová polievka s krupicovými haluškami fotorecept
Foto: salviana999
Túto majú moje deti najradšej, je rýchla a dobrá.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
350 g |
|
1,5 l |
|
|
|
1,5 pl |
|
|
|
|
|
podľa chuti (vegeta) |
|
|
|
Krupicové halušky: | |
2 ks |
|
16 čl |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
trošku |
|
|
Postup
-
1
Na oleji opražíme zeleninovú zmes, ja používam mrazenú mochovskú. Trochu osolíme, pridáme čierne korenie, mletú rascu. Potom to zasypem jeden a pol lyžicou detsej krupice a trošku to opražím,všetko spolu.Nakoniec pridám červenú papriku a zalejem vodou.
-
2
Nechám polievku variť. Podľa potreby ešte dosolím, kto che môže dať bujon alebo vegetu
-
3
Kým sa začne variť,pripravím si halušky. Je to jednoduché. Na jedno vajíčko treba použiť 8 lmalých lyžičiek detskej krupice. Ja mám rada veľa halušiek, tak som dala vajíčka dva.
-
4
Pridáme krupicu, trošku masla, soľ , petržlenovú vňať a štipku sody bicarbony. zamiešame a necháme chvíľu odstáť.
-
5
Keď je zelenina uvarená, do polievky urobíme haluštičky
-
6
Necháme prevrieť, podľa potreby ešte dosolíme a posypeme petržlenovou vňaťou. . Zložíme z ohňa a už len papkáme. Dobrú chuť.
Ale co ma zaujalo - ta krupica na zaciatku. Takto to nepoznam. Ale prilezitostne vyskusam.