Šošovicová polievka so zeleninou
Ján Duda
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 24. februára 2014
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 24. februára 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šošovicu prepláchneme a namočíme do studenej vody. Cibuľu očistíme, nakrájame najemno a orestujeme na panvici do sklovita. Posypeme hladkou múkou a pripravíme svetlú zápražku.
- 2
Pridáme šošovicu spolu s vodou, v ktorej sa namáčala, a postupne privedieme do varu. Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na kocky a vložíme do polievky. Privedieme do varu, osolíme, okoreníme a necháme povariť do zmäknutia zeleniny.
- 3
Odstavíme z ohňa a dochutíme majoránom. Majorán nevaríme, lebo by mohol zhorknúť a tým skaziť chuť jedla.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a kedze po uvareni zbledne, da sa dobre zakamuflovat v jedle :-)))