Foto: kukulienka71
Je aktuálna svojou jesennou farbou:-)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najprv som postrúhala očistenú mrkvu. Vajcia som rozdelila, z bielkov som vyšľahala tuhý sneh. Žľtka s cukrom a olejom(použila som kokosový) som šľahala do bledej peny, primiešala som horúcu vodu a pár kvapiek vanilkovej esencie.
-
2
V múke som rozmiešala PDP a sódu bikarbónu, štipku soli, mletý muškátový orech a mletú škoricu.
-
3
Do žĺtkovej masy som poriadne vmiešala strúhanú mrkvu
-
4
Prisypala som múku, premiešala a nakoniec som opatrne pridala sneh z bielkov. Bábovkovú formu som už predtým vymastila maslom a vysypala múkou, rúru som predhriala na 180°C.
-
5
Masu som vyliala do formy a urovnala
-
6
Bábovka sa piekla 38 minút na 180°C, skúsila som špajdlou, či sa prepiekla. Nechala som ju chladnúť asi 15minút vo forme, potom som ju vyklopila a pocukrovala práškovým cukrom
-
7
Krájala som ju až po vychladnutí. Mali sme ju na olovrant s čajom v spoločnosti príjemne hrejúceho jesenného slniečka:-)
-
8
A tu je kreácia mojej dcérky, vypýtala si foťák, aby svoje dielo aj sama odfotila, ako to vidí od svojej mamy:-)
Bábovka bude dúfam chutiť, potom sa ozvi;-)
je presne ako aj ti moje dve….
bábovka je nádherná, aj to korenie v nej sa mi zapáčilo
ja zbožňujem aj kardamón, v káve, zmrzline aj iných (najmä tradičných) jedlách, ktoré sú zrazu úplne iné
*****
to som veľmi rada a ďakujem za odozvu, pekný zvyšok nedele prajem:-)
Takže od vtedy ju pečiem iba takto.
Ďakujem veľmi pekne za perfektný recept ;-)
máš ju krásnu, vďaka za foto. Aj za vychytávku so sódou. Nech vám chutí aj naďalej.
potešenie na mojej strane, že si si vybrala pre upotrebenie mrkvy práve tento recept. Orechy nič nemôžu pokaziť:-) Pekný podvečer!