Musli tyčinky

denisac - fotkadenisac, 9. októbra 2012
Musli tyčinky
Foto: denisac

Prečo si kupovať musli tyčinky, keď si ich jednoducho a rýchlo môžeme urobiť doma... Stačí pár ingrediencií a pochúťka je hotová.

10 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
100 g
70 g
50 g
50 g
50 g
40 g




Postup

  1. 1

    Na panvici nasucho, dozlatista opražíme ovsené vločky so semienkami a s posekanými orechami.V druhej panvici zohrejeme maslo s cukrom a medom, miešame, kým sa všetko nerozpustí.

  2. 2

    K sladkej zmesi potom primiešame vločkovú zmes, pridame nakrájané sušené ovocie alebo celé hrozienka a podľa chuti škoricu.

  3. 3

    Zmes dáme na pekáčik vyložený papierom na pečenie, zarovnáme a pohárom utlačíme. Musli pečieme približne 15 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Potom necháme vychladnúť a pokrájame na tyčinky.

    Musli tyčinky  - obrázok 3

Diskusia k receptu

janikbj
paráda, pečenú musli zmes si robím pravidelne. v podstate tam idú tie isté suroviny, čo do týchto tyčiniek,tak nabudúce si upečiem podľa teba ako tyčinky :-) mimochodom,krásne fotky :-)
danda3
Tiež si robievam svoje vlastné, s kupovanými sa to nedá porovnať.♥
weron0605
hned by som sa zahryzla :) kolko kusov, resp. aky velky plech vyjde z uvedeneho mnozstva? a aku maju trvanlivost? keby som ich chcela napiect a vziat so sebou na dovolenku.
denisac
@weron0605 ahoj, ja som ich robila v mensom pekaciku, vyslo mi z toho 20 ks klasických musli tyciniek a brala som si ich na dovolenku :), kebyze chcem, tak vydrzia celu dovolenku 2 tyzdne, ale zjedli sme ich samozrejme skor, jedny som doma odlozila pre svokru, a po dvoch tyzdnoch boli stale dobre, teda 2 tyzdne vydrzia urcite, viac nemam otestovane :) po upeceni som ich mala trosku tvrdsie, ale na dalsi den uplne zmakli a boli vynikajuce :)
lusinkab
paradny receptik :-) taketo tycinky ja mam rada a predsa na co kupovat ked si ich mozem urobit doma :-) vsetko mam tak zajtra sa do nich asi aj pustim :-)
anina6
tak toto určite urobím aj ja, musli mám veľmi rada.
evanaaa
Ja tu v KK mám už zbierku podobných maškŕt a tvoje @denisac som si do nej uložila ešte pred prečítaním receptu a zloženia, lebo som nepochybovala, že musli budú dobré.
mama3chlapov
Včera som ich robila, chuťovo sú výborné, fakt super. Zabralo to pár minutiek roboty a sú omnoho lepšie ako kúpené. Trochu sa mi rozpadávajú, ako zdosiahnuť, aby boli silnejšie "zlepené"? Sladké sú dosť, takže medu viac nechcem pridávať. Viete mi prosím poradiť?
denisac
@mama3chlapov Možno by pomohlo ich nechať o niečo dlhšie piecť, tak kým sa dá, aby neprihoreli. Viac sa vysušia, budú o niečo tvrdšie, ale na další deň zmäknú.
markka
Teraz mám na pekáči a voňajú...už sa teším
julitibi
Robila som presne podla receptu ale cele sa mi rozpadli :-(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia