
Jednoduché špagety s cesnakom, hráškom a parmezánom
Špagety uvaríme v osolenej vode podľa návodu al dente. 300 ml vody z cestovín si odložíme...

Bezlepkové alias trdelníky
Bezlepkové trdelníky, ktoré som robila z trdelníkového cesta ale postupom na šamrole.

Vanilkové rožky
Tieto rožky určite sú už určite na Vareche , ale pridala som ich pre dokončovaciu fázu... upečené...

Šunkové rožky
V pôvodnom recepte, ktorý som objavila v Receptoch od babičky - Slané pagáče, štangle, ...

Chutná a krásna slaná kytica
Túto takzvanú slanu tortu som robila pre moju tetu na oslavu 50-tky. Kedže všetci dávali piecť sladké...

Cuketovo-syrové koláčiky s Lučinou
Linecké koláčiky sú moja srdcovka, tak v sezóne cukety som spáchala niečo podobné v slanej verzii....

Králik s kapustou a žemľovou knedľou
Pripravujem to veľmi rada lebo je to obľubene jedlo mojich chlapou.

Kura s horčicou na bielom víne
Iný jednoduchý recept na prípravu kuraciny, aby sme nemali ...

Guláš na husto
Tento starý "rodinný" recept robievala ešte moja babička. Aj názov receptu som ponechala podľa nej. Uvádzam ho...

Pain au chocolat
Nejde o pravy recept, je to zjednodusena verzia, kde miesto masla pouzivam ghee, pretoze...

Cestoviny so sicílskym pestom a s olivami
Talianske jedlo odporúčam variť pri talianskej hudbe a pri otvorenom víne. Len tak dokážete variť s...

Daniel na šípkovej omáčke s mandľovými kroketami
Mäso umyjeme a osušíme. Stuhnutú slaninu nakrájame na prúžky. Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na kocky....

Zdravý vegetariánsky Eintopf - z červenej šošovice
Keď nemám veľmi čas a chcela by som uvariť niečo ľahšie a zdravšie, často robievam tento...

Bulgur pilav
Jeden zo symbolov tureckej kuchyne. Príloha ako lusk, alebo aj hlavné jedlo. Pre mňa...

Prsia „rossini“ na brokolicovej placke
Kombinovať zdanlivo nekombinovateľné, naplno sa chopiť kulinárskej výzvy... Práve mäsko z hydiny dovolí popustiť uzdu...

Hovädzie líčka na víne s polentou
Hovädzie líčka umyjeme, osušíme, nakrájame na väčšie kúsky, osolíme, okoreníme, zalejeme asi 100...

Kŕmená husacia pečeň s tukom a chlebom
Kŕmenú husaciu pečeň vložíme do tuku, pomaly varíme na miernom ohni asi 25–30 minút podľa veľkosti....

Čerstvý zeleninový šalát s parmezánom
Viete, pri použití kvalitných a čerstvých surovín jedlo naozaj nepotrebuje zvláštne dochucovanie, čo platí aj...

Moje racio cookies
Recept na cookies som dostala od kolegyne, len som si troška upravila ingrediencie tak, aby...

Browncheese s malinovým coulis
Koláč je veľmi jednoduchý na prípravu, ale zato chuťovo najlepšííííí... :) podľa receptu Adriany Polákovej...

Žinčicová polievka
Dostal som na ňu link pri komentároch. Nedalo mi tak som ju vyskúšal, fakt je...

Zemiakový šalát - a la Akis
Akis je meno kuchára z Cypru a tento šalát robieval ako aj mnohé iné dobroty s láskou,...

Palacinky z dvoch ingrediencií
Rýchle, jednoduché, chutné, bezlepkové, [sem pridajte ďalšie úžasné adjektíva], ... :)

Zemiakový šalát s čerstvou kapustou
Dlho som váhala vyskúšať tento recept, lebo som sa obávala nadúvania z čerstvej kapusty. ...

Kapustové karí
Cesta k vegetariánstvu je veľmi kreatívna :-) človek sám seba aj druhých potrebuje prekvapiť. Recept...

Torta s mentolovým krémom
Piškótový korpus je bez chémie. Použil som, len vajcia, múku a cukor.

Paradajková polievka trochu ináč
Veľmi obľúbená polievka u nás aj v zahraničí. Dlho som hľadala dokonalý recept na túto polievku,...

Kuracie ballotine na kréme z červených paprík
Očistíme si papriky a nakrájame na menšie kúsky. Do rozohriateho hrnca pridáme olivový olej a nakrájané...

Špargľa v hodvábnej sukničke - polievka
..... neviem, či tento recept patrí do súťaže, ale aj tak by...

Koložvárska kapusta z konvektomatu
Čas je to, čo nikto nemá... Tento recept ukazuje možnosti použitia konvektomatu aj v bežnej...

Semiačkový chlieb
Chlebíky si pečiem sama. Mám rada vôňu chleba práve vytiahnutého z rúry. A tu je...

Cantuccini
Klasické sladké talianske sušienky, ktoré sa podávajú k dezertnému vínu alebo k likéru. Skúste napr....

Panenka so zapekanými zemiakmi a slaninovým džemom
Očistenú panenku osolíme a okoreníme, poukladáme na ňu šalviové listy a zabalíme do prossciutta. Opečieme...