Čučoriedková kocka so šľahačkou
Svieži zákusok na príjemné posedenie s priateľmi.
30
porcií
porcií
70 minút
príprava
príprava
15+35 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
| 6 ks |
|
| 150 g |
|
| 150 g |
|
| 3 - 4 lyžice |
|
| 1 lyžička |
|
| 150 ml |
|
| 150 ml |
|
| Plnka I.: | |
| 750 ml |
|
| * v postupe |
|
| 2,5 balíčka |
|
| 2 balíčky |
|
|
|
|
| Plnka II.: | |
| 500 ml |
|
| 2 balíčky |
|
| 2 balíčky |
|
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, zmiešanú múku s kakaom a sódou, nakoniec zľahla primiešame sneh a upečieme cesto pri 200 °C asi 35 min. Plech 30 x 40 cm. Korpus natrieme džemom, ak by bol hustý, rozriedime ho rumom. Čučoriedkový kompót zlejeme a šťavu doplníme * vodou, aby bol obsah 1 l a uvaríme so zlatým klasom a vanilkou hustý puding. Ešte do teplého primiešame čučoriedky a navrstvíme na koláč. Necháme úplne vychladnúť a stuhnúť.
- 2
So šľahačky a stužovača vyšľaháme tuhú šľahačku a celý koláč ľubovoľne ozdobíme.
Tiež Čučoriedkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









šľahačka nie je sprejová, určite by nevydržala kým by som to ozdobila
šľahačka nie je sprejová, určite by nevydržala kým by som to ozdobila aj v recepte je 500 ml smotany tak si to dobre prečítajte
opravená bielka vypadli ospravedlňujem sa