Kokosové laskonky
Kokosové laskonky

Kokosové laskonky s gaštanovou plnkou

Anna Osvaldová
cukrárka hotela Astrum Laus **** v Leviciach, 1. augusta 2019
Kokosové laskonky s gaštanovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
30 minút
na 90 °C

Suroviny

3 ks
165 g
50 g
85 g
 (na vymastenie plechu)
Gaštanová plnka:
200 g
200 g
1 PL
pár kvapiek

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielky s kryštálovým cukrom šľaháme nad parou 10–15 minút. Necháme trochu vychladnúť a stierkou vmiešame práškový cukor a kokos. Plech vymastíme, vystelieme papierom na pečenie, ktorý tiež jemne pomastíme. Stierkou nanášame bielkovú masu na plech pomocou formy na výrobu laskoniek.

  2. 2

    Laskonky sušíme 30 minút a viac pri 90 °C v rúre bez ventilátora. Hotové laskonky majú byť biele, pri vyššej teplote sušenia by zhnedli. Radšej predlžujeme čas sušenia.

  3. 3

    Gaštanová plnka: Gaštanové pyré, maslo, pár kvapiek rumu a kakao vyšľaháme a pomocou cukrárskeho vrecka laskonky naplníme.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: