Kokosové laskonky
Kokosové laskonky

Kokosové laskonky s gaštanovou plnkou

Anna Osvaldová
cukrárka hotela Astrum Laus **** v Leviciach, 1. augusta 2019
Kokosové laskonky s gaštanovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
30 minút
na 90 °C

Suroviny

3 ks
165 g
50 g
85 g
 (na vymastenie plechu)
Gaštanová plnka:
200 g
200 g
1 PL
pár kvapiek




Postup

  1. 1

    Bielky s kryštálovým cukrom šľaháme nad parou 10–15 minút. Necháme trochu vychladnúť a stierkou vmiešame práškový cukor a kokos. Plech vymastíme, vystelieme papierom na pečenie, ktorý tiež jemne pomastíme. Stierkou nanášame bielkovú masu na plech pomocou formy na výrobu laskoniek.

  2. 2

    Laskonky sušíme 30 minút a viac pri 90 °C v rúre bez ventilátora. Hotové laskonky majú byť biele, pri vyššej teplote sušenia by zhnedli. Radšej predlžujeme čas sušenia.

  3. 3

    Gaštanová plnka: Gaštanové pyré, maslo, pár kvapiek rumu a kakao vyšľaháme a pomocou cukrárskeho vrecka laskonky naplníme.

Diskusia k receptu

siuuu
laskonky sa chystám vyskúšať už dlho ... zaujala ma najmä tá gaštanová plnka
mirka717
Dobry den mozem poprosit ako postupovat ked chcem aby boli aj moje laskonky pekne farebne.Kedy priliat tu farbu alebo sirup?dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia