Kokosové laskonky s gaštanovou plnkou
Anna Osvaldová
cukrárka hotela Astrum Laus **** v Leviciach, 1. augusta 2019
cukrárka hotela Astrum Laus **** v Leviciach, 1. augusta 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 90 °C
na 90 °C
Postup
-
1
Bielky s kryštálovým cukrom šľaháme nad parou 10–15 minút. Necháme trochu vychladnúť a stierkou vmiešame práškový cukor a kokos. Plech vymastíme, vystelieme papierom na pečenie, ktorý tiež jemne pomastíme. Stierkou nanášame bielkovú masu na plech pomocou formy na výrobu laskoniek.
- 2
Laskonky sušíme 30 minút a viac pri 90 °C v rúre bez ventilátora. Hotové laskonky majú byť biele, pri vyššej teplote sušenia by zhnedli. Radšej predlžujeme čas sušenia.
- 3
Gaštanová plnka: Gaštanové pyré, maslo, pár kvapiek rumu a kakao vyšľaháme a pomocou cukrárskeho vrecka laskonky naplníme.
Tiež kokosové laskonky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu