Jablkové lievance s Crème brûlée
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 19. augusta 2010
Foto: Marek Velček
Suroviny
Lievance: | |
200 g |
|
1 ks |
|
1/2 kocky |
|
2 ks |
|
1,5 dl |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
Crème brûlée: | |
4 dl |
|
4 ks |
|
1/2 struku |
|
40 g |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Lievance: Múku, vajcia, mlieko a cukor spojíme, pridáme nastrúhané jablko, droždie a vypracujeme liate cesto, ktoré na teplom mieste necháme vykysnúť. Po vykysnutí robíme lievance na malom množstve oleja, pečieme do zlatista, lievance potrieme džemom.
- 2
Cremé brullé: Smotanu dáme variť s vanilkovým cukrom a vanilkovým strukom, ktorý prerežeme a tupou stranou noža stiahneme zrniečka a varíme takmer do bodu varu. Oddelíme žĺtky od bielkov a dáme ich do misky, do ktorej precedíme uvarenú smotanu. Jemne premiešame – spojíme žĺtky so smotanou, trošku ochladíme a nalejeme do zapekacích misiek, vložíme do hlbokého plechu.
- 3
Pečieme v rúre na 150 °C asi 30 minút. Po upečení cremé brullé necháme vychladiť, vložíme do chladničky asi na 3 hodiny. Po vychladení posypeme hnedým cukrom a na povrchu vytvoríme karamel. Podávame.
- 4
Náš tip: Jablko lievancové cesto krásne zjemní a zvlhčí lievanec.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
s creme brulle,ci nie?