Foto: tinca
Keďže nepribudlo veľa receptov s kokosom, tak som sa rozhodla pridať tento osvedčený, výborný recept. Mám ho od bývalej kolegyne a robím ho roky Zobraziť celý popisKeďže nepribudlo veľa receptov s kokosom, tak som sa rozhodla pridať tento osvedčený, výborný recept. Mám ho od bývalej kolegyne a robím ho roky každé Vianoce.
porcií
príprava
na 150-160 °C
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny, maslo necháme zmäknúť.
-
2
Preosejeme si múku aj práškový cukor. Všetky suroviny zmiesime a hotové cesto odložíme na 30 minút na chladné miesto, ale nie do chladničky !
-
3
Potom cesto rozdelíme na tri časti a z každej vyvaľkáme kruh o hrúbke cca 0,5 cm. Vykrajujeme kolieska, ja robím rôzne veľkosti. Opatrne preložíme na vystlaný plech. Pečiem v teplovzdušnej na 150 a v normálnej na 160 st.C cca 10-15 minút. Ak začnú ružovieť sú hotové.
-
4
Po vychladnutí kolieska pospájame pikatným džemom, ja som použila ríbezľový, domáci. Pripravíme si čokoládovú polevu do ktorej kolieska namáčame. No a nakoniec zdobíme, fantázii sa medze nekladú. Stačí ich upiecť týždeň vopred a odložiť na chladné miesto.
Diskusia k receptu