Kokosové kolieska fotorecept

tinca - fotkatinca, 13. decembra 2010
Kokosové kolieska (fotorecept)
Foto: tinca

Keďže nepribudlo veľa receptov s kokosom, tak som sa rozhodla pridať tento osvedčený, výborný recept. Mám ho od bývalej kolegyne a robím ho roky Zobraziť celý popisKeďže nepribudlo veľa receptov s kokosom, tak som sa rozhodla pridať tento osvedčený, výborný recept. Mám ho od bývalej kolegyne a robím ho roky každé Vianoce.

45 ks zlep.
porcií
50 minút
príprava
10-15 minút
na 150-160 °C

Suroviny

20 dkg
20 dkg
10 dkg
10 dkg
Poleva+zdobenie:
  lúpané




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny, maslo necháme zmäknúť.

    Kokosové kolieska (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Preosejeme si múku aj práškový cukor. Všetky suroviny zmiesime a hotové cesto odložíme na 30 minút na chladné miesto, ale nie do chladničky !

    Kokosové kolieska (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom cesto rozdelíme na tri časti a z každej vyvaľkáme kruh o hrúbke cca 0,5 cm. Vykrajujeme kolieska, ja robím rôzne veľkosti. Opatrne preložíme na vystlaný plech. Pečiem v teplovzdušnej na 150 a v normálnej na 160 st.C cca 10-15 minút. Ak začnú ružovieť sú hotové.

    Kokosové kolieska (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po vychladnutí kolieska pospájame pikatným džemom, ja som použila ríbezľový, domáci. Pripravíme si čokoládovú polevu do ktorej kolieska namáčame. No a nakoniec zdobíme, fantázii sa medze nekladú. Stačí ich upiecť týždeň vopred a odložiť na chladné miesto.

    Kokosové kolieska (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

jatanika
práve som aj ja dopiekla kokosové - (zasnežené) stromčeky a snehuliakov.... mám kokosové rada...z tvojich by som si hneď jeden ponúkla...
alena45
aj tieto som dnes upiekla, ale hviezdičky a už sú aj pozlepované. Krehučké cesto, sladké akurát, na lepenie som použila som svoj dulovo-jahodovo- ríbezľový džem, ani polevu nepotrebujú.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia