Čokoládový zákusok
Čokoládový zákusok

Vianočné čokoládové rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 24. decembra 2017

Keď Vianoce, tak slávnostné a keď slávnostné, tak čokoládové.

20
porcií
60 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto kakaové 2x:
4 ks
4 PL
4 PL
3 PL
1 KL
na špic noža
2 vrchovaté PL
Parížska čokoláda hnedá:
200 ml
100 g
50 g
Parížska čokoláda biela:
500 ml
300 g
Na vrch:
250 ml
1 bal
1 PL




Postup

  1. 1

    Deň vopred som si urobila parížsku čokoládu. V šľahačke som nechala roztopiť čokoládu a keď začala vrieť, ihneď som vypla sporák a nechala som ju vychladiť. Uložila som ju do chladničky na 12 hod. Potom som ju mixérom vyšľahala a uložila do chladu do času použitia. Vymiešala som vajcia vodu a cukor do peny. Zmiešala som múku, prášok do pečiva, sódu a kakao a preosiala do cesta a opatrne vmiešala.

    Vianočné čokoládové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plech 27 x 37 cm som vystlala papierom na pečenie. Cesto som vyliala a upravila. Rúru som nechala vyhriať na 180 st. a piekli sa oba korpusy po 10 min. Upečené som nechala chladiť na mriežke.

    Vianočné čokoládové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na podnos som uložila prvý korpus, natrela som ho horúcim hroznovým lekvárom. Biela parížsku čokoládu som naložila do cukrárskeho vrecka a na striekala som na lekvár parížsku čokoládu do tvaru ruží.

    Vianočné čokoládové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom som do druhého cukrárskeho vrecka naložila tmavú parížsku čokoládu a do medzier som dala hnedé ruže.

    Vianočné čokoládové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Opäť som naplnila vrecko bielou parížskou čokoládou a nastriekala som biela ruže. Nemusí to byť pravidelne, lebo sa to prikryje korpusom.

    Vianočné čokoládové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Položila som druhý kakaový korpus a uložila do chladničky. Ak si myslíte, že škoda tú krásu pritlačiť, mýlite sa. Položila som krájaciu dosku a zaťažila na noc 4 kg cukru.

    Vianočné čokoládové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Druhý deň som vyšľahala šľahačku a na vrchný korpus som ju natrela a prečesala ozdobným hrebeňom.

    Vianočné čokoládové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Horúcim nožom som nakrájala rezy a zo zvyškov som ozdobila vrch. Aby to bol vianočný zákusok, ozdobila som ho karambolou. Vyzerá v reze ako hviezda. Prajem vám dobrú chuť.

    Vianočné čokoládové rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Prajem všetkým Varecháčom a Varecháčkam prekrásne požehnané Vianoce. Nech sa vám splnia všetky vaše najtajnejšie sny.

    Vianočné čokoládové rezy (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

bubaya
Ak dovolíš, privoniam, a tajne si trochu plnky prstom ukradnem. Mňam, mňam, mňam....
1x ivy3
hubata
Už som tieto rezy obdivovala na Facebooku, sú naozaj slávnostné a ako vždy od Izky aj krásne. Ukladám do KK, lebo čokoládové ľúbime všetci. Vďaka za vianočný slávnostný recept.
1x ivy3
izabella929
@hubata , vďaka za pochvalu..) rozhodne by chutili každému milovníkovi čokolády..ďakujem pekne za komentár..
siisa
Krásny slávnostný koláčik :) Krásne sviatky milá Izi :)
jack
Uložené v kolónke zákusky;-)Krásne.
danda3
Krása a tú čokoládovú chuť si viem predstaviť.☺
1x ivy3
haji
Ajajaj, krásné vánoční řezy, jsi se vyhrála, milá Izi. Promiň, ale při postupu jsem si musela odběhnout posbírat oči z koberece. OMG - udělám zdobičkou bílé ruže, do nich čokoládové a pak znovu bílé a to celé přikryju plátem těsta?!? Dívám se 2x, jestli mě nešálí zrak. A nešálí. I slzičky mi vešly do očí. Takovou krásu utajit /a to píšu kvůli Vánocím slušně/... Nojo, ctím tebe, tvůj názor, cítění autorky, milá Izi. Kouzlo Vánoc dýchá nejen z tvým řezů, ale ze všech fotografií. Jemné musí být tvé řezy, jako vánoční vánek. Díky za receptík, milá Izi, krásné sváteční vánoční odpoledne!
1x ivy3
izabella929
@haji , milá moja niekedy sa skutočná krása duše ukrýva pod pokrievkou starostlivo zakamuflovaná.-)práve preto som to robila teraz tak, aby som ukázala nádheru pod pokrievkou..možno to niekoho zaujme, možno ani nie, ale zákusky boli perfektné..trošku pozdejšie som teraz tu prišla, ale prajem ti do nového roka veľa krásnych myšlienok a nech tvoje srdiečko zostane tak krásne, ako bolo v tomto roku ..hoci aj starostlivo ukryté za nickom @haji .-))Všetko naj v roku 2018..
haji
@Izabella929 (27.12.2017 12:10)
Jsi milá, Izi, děkuji za přání! Aj tebe všechno nejlepší a hodně další tvořivosti, skrytých aj odhalených krás nejen ve tvých mistrovských dílech! Láskou prodchnuté recepty od tebe, milá Izi dělají nejen Varechu ale aj svet krásnější! S láskou objímám a těším se na všechno nové nejen od tebe, milá Izabella!!
izabella929
@haji , milá moja ďakujem za tvoje pekné vety..potešili ma..)vedela by som sa k tomu vyjadriť aj inak, ale nie tu a na tejto stránke..s láskou ťa objímam a prajem ti veľmi veľa dobrého zdravia a šťastíčka toľko, koľko unesieš.-)
1x haji
danda3
Milá Izabelka, cesto z Tvojich rezov som použila pri príprave medovníkovej krajinky pre vnúčika, veľmi dobre sa s ním pracovalo, masť som nemala, tak som dala maslo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia