Chutné medovníčky
Blíži sa advent a s ním aj obdobie pečenia medovníčkov. Tento recept som objavila v jednej...
Nepečená ovocná torta
Túto tortu robím veľmi často pretože je rýchla a chutná. Najčastejšie ju robím v lete a hodia...
Špenátové pirohy s bryndzovou omáčkou
Recept bol uvedený v týždenníku, +7 DNÍ. Keďže je obdobie čerstvej bryndze a už aj...
Koložvárska kapusta vegánska
Kyslá kapusta je pre našu lokalitu najlepším zdrojom vitamínu C. Počas zimy je ideálne konzumovať ju...
Pečené jablká-čaj
Tohto roku sa urodilo neskutočne veľa jabĺk, tak robím z nich čo sa len dá...
Pšenové fašírky
Z časopisu o jedle. Sú výborné ako príloha alebo hlavné jedlo. Aj na studeno sú...
Môj doladený šalát Coleslaw
Jeden názov - tisíce receptov... Keďže inšpirácií nikdy nie je dosť, ponúkam aj ja moju...
Rýchle šišky
Kto nestihol napiecť na fašiangy šišky, nech to napraví. Zvládne aj začiatočník.
Cestíčka
Na tomto recepte je najlepšie to, že je veľmi jednoduchý, lacný a chutný. Väčšinou...
Šalát z jablka, zeleru, syra a orechov na môj spôsob
Máme radi kombinované šaláty zo zeleniny s ovocím, robím ho najčastejšie na sviatky, ale aj...
Cícerové fašírky
Chcela som jesť na obed niečo ľahké a zeleninové, tak vzniklo toto:)
Pečené brambory se žampióny
Další z řady jednoduchých, rychlých a dobrých receptů. Tohle miluji :-). @Remcula
Hovädzie na červenom víne s brusnicami
Tento recept som vyskúšala podľa jednej zo súťažiacich v programe Prostřeno a odvtedy je u nás toto...
Srdce na smotane
Jedna z najchutnejších vnútorností je práve srdce, je jedno či hovädzie, bravčové alebo akékoľvek iné....
Ražniči
Mäso a papriku si nakrájame na kocky, klobásu na krúžky, slaninu a cibuľu na pásiky, ...
Krémové rizoto s cuketou a hráškom
Krémové rizotá máme s dcérou veľmi rady. Všetky, ktoré sme skúsili, nám chutia a...
Grilovaný baklažán
Zeleninu na tento spôsob pripravujem dosť často. Je to rýchle a chutné.
Opražené ryžové závitky
Rýžový papír nabízí spoustu možností na jeho naplnění - mleté maso, zeleninová směs... jednou z nich...
Morčacie stehná na cibuli a cesnaku
Na rozpálenom oleji opečte morčacie stehná dozlata z oboch strán. Opečené mäso odložte a vo výpeku...
Kápiový pikant
Nátierka so všestranným využitím v kuchyni... ideálna na chlebíky vo vajíčku či hrianky, do marinád,...
Zdravé tuniakové muffiny
Tieto muffinky naslano sú chutné a tiež veľmi zdravé. Výborná desiata alebo olovrant tak pre deti,...
Živánska v pahrebe
Tento recept traduje už dlho. Vždy si ho robíme keď sme na chate. Je to...
Morčacie pečené so zemiakmi a cibuľou
Rímsky hrniec je skvelý pomocník. Stačí doňho poukladať ingrediencie, ochutiť ich a strčiť všetko do...
Výborná nátierka z kápie
Tento recept pochádza z Madarska, je starý, ale výborný. Používa sa ako príloha k jedlu, alebo ako...
Šampiňónová polievka
Šampiňóny umyjeme a nakrájame na plátky. Do hrnca dáme rozpustiť maslo, pridáme huby a všetky koreniny. Podlejeme...
Bravčové mäso v majonéze
Mäso osolíme a ľahko naklepeme. Plátky potrieme marinádou, ktorú spravíme tak, že zmiešame majonézu...
Univerzálne tvarohové cesto
Z tohto cesta pečiem často, je nenáročné na prípravu, stačia naň iba tri suroviny a...
Moje kvasené uhorky
Podľa tohoto receptu robím uhorky už veľa rokov, výsledok je vždy výborný, kvašáky vydržia po...
Keď sa nás pani zima opýta... nakladaná cvikla (červená repa)
Už som Vám ponúkla recept na nakladaný karfiol a teraz Vám ponúkam na nakladanú cviklu /červenú repu....
Svadobné koláče
Recept som získala na http://bonvivani. sk/recepty/svatebni-kolace, je to recept z Velkých Bílovic. Musím povedať, ...