Foto: rennatte
Dostala som krásne, sladučké modré hrozno, tak som si ho vychutnala najprv čerstvé a zo zvyšku som spravila šťavnatý do fialova sfarbený koláč
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zo surovín na cesto si pripravíme kysnuté cesto, necháme nakysnúť, zo surovín na posýpku si pripravíme posýpku, najprv zmiešame cukor a múku, pridáme mäkké maslo a prstami spájame až kým nevznikne sypká hmota, bobuľky hrozna otrháme zo strapca
-
2
nakysnuté cesto rozdelíme na polovicu a každú rozvaľkáme na veľkosť plechu a preložíme na vymastené plechy, na cesto poukladáme bobuľky hrozna
-
3
posypeme vanilkovým cukrom, mletou škoricou a posýpkou, dáme piecť pri teplote 180°C 20 minút, hrozno pustí šťavu, ktorú nasiakne posýpka a pečením vytvorí chrumkavý pôžitok
-
4
nakrájame na štvorce
Diskusia k receptu