Chlebíček z bielkov a kandizovaného ovocia fotorecept
Foto: dorisa
Mala som veľa bielkov v chladničke, tak som upiekla biskupský chlebíček z bielkov a sušeného ovocia. Je výborný.
10
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
30 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Z bielkov a práškového cukru ušľaháme tuhý sneh.
-
3
Sušené ovocie a vlašské orechy nasekáme na kúsky.
-
4
Do vyšľahaného snehu postupne vmiešame polohrubú múku.
-
5
Ďalej pridáme aj sušené ovocie a orechy.
-
6
Zmiešame a pridáme ešte 2-3 PL oleja, zamiešame.
-
7
Formu na bochník, alebo na srnčí chrbát vystelieme papierom na pečenie a zmes do nej vylejeme. Uhladíme stierkou.
-
8
Dáme piecť do rúry na 160-170 stupňov a pečieme cca 30 minút. Treba strážiť. Špajdlou zistíme, či je koláčik upečený.
-
9
Potom koláč vyklopíme, nakrájame ...
-
10
Dobrú chuť.
Tvoj koláčik sa mi velmi pači vyskúšam a dám ti vedieť,
super nápad
www.akosatorobi.sk/video/2441/mandlove-suchare-recept-na-m...
varecha.pravda.sk/recepty/vianocne-suchare-fotorecept/223...
Na 8 bielkov davam 150 g cukru a 140 g hrubej muky + rozne susene ovocie a posekanu cokoladu. Po upeceni do jarceka hore natriem lekvar pikantny a polejem cokolad.polevou-chlebiky dlhsie vydrzia vlacne.