Brokolicovo-karfiolová krémová polievka
Foto: mirkajan
Je mi jasné, že je tu mnoho podobných receptov, v tomto som však urobila malú zmenu s (pre mňa) veľkým chuťovým rozdielom - obvyklú Zobraziť celý popisJe mi jasné, že je tu mnoho podobných receptov, v tomto som však urobila malú zmenu s (pre mňa) veľkým chuťovým rozdielom - obvyklú smotanu som nahradila Lučinou.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
500 g |
|
cca 1,5 l (zeleninový, kurací) |
|
100-150 g (smotanový čerstvý syr) |
|
|
|
|
|
2 strúčiky |
|
1 PL posekaná |
|
|
Postup
-
1
Brokolicu aj karfiol rozoberieme na ružičky a dáme do hrnca spolu s hlúbmi, ktoré sme zbavili drevitých častí. Zalejeme vývarom len tak, aby zelenina bola zakrytá. Necháme zovrieť a varíme cca 20 minút, kým zelenina nie je mäkká.
- 2
Z polievky vyberieme niekoľko ružičiek brokolice, ktoré odložíme bokom. Do polievky pridáme Lučinu a rozmixujeme do hladka. Do polievky pridáme brokolicu, ktorú sme predtým odložili bokom, pretlačené strúčiky cesnaku a necháme prevrieť.
- 3
Polievku dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Nakoniec primiešame petržlenovú vňať. Podávame posypané s nasucho opraženými tekvicovými semienkami.
Tiež polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Aj táto je určite fajn. Nabudúce urobím. Vďaka.