Foto: katkaszaboova
Tento recept som našla v jednom časopise už dávnejšie, bol bez fotky, ale už na prvé čítanie sa mi zdal zaujímavý, tak som si Zobraziť celý popisTento recept som našla v jednom časopise už dávnejšie, bol bez fotky, ale už na prvé čítanie sa mi zdal zaujímavý, tak som si povedala, že ho musím niekedy vyskúšať, odvtedy som ho piekla už viackrát, je veľmi chutný, máme ho veľmi radi!
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Múku zmiešame s cukrom, sušeným droždím (dá sa použiť aj čerstvé, v tom prípade si najprv urobíme kvások) a kypriacim práškom. Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Žĺtky, olej a mlieko primiešame do múky.
-
2
Pridáme aj sneh z bielkov, a vymiesime cesto.
-
3
Necháme kysnúť asi 30 minút na teplom mieste.
-
4
Medzitým vymiešame plnku z margarínu (ja som dala heru), cukrov (ja som namiesto práškového omylom dala kryštálový, ale nič to na chuti nezmenilo :-) a kakaa.
-
5
Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 rovnaké bochníčky, rozvaľkáme, každý potrieme plnkou, zavinieme ako závin.
-
6
2 "záviny" spletime, tým pádom dostaneme 2 takéto vrkoče.
-
7
Uložíme ich na papierom vystlaný plech, potrieme roztopeným maslom (alebo vajíčkom) a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 C na 30 min.
-
8
Mne plnka vždy trošku vytečie, no vnútri jej aj tak zostane dosť. Dobrú chuť!
Robíš chute :)
a všetkým ďakujem za komentáre :-)