Torta prekvapenie fotorecept

evusik - fotkaevusik, 28. júla 2013
Torta prekvapenie (fotorecept)
Foto: evusik

Keď som uvidela tento typ torty prvý krát na webe, hneď mi bolo jasné, že ju upečiem našej vnučke na narodeniny...

10
porcií
40 minút
príprava
35 minút
na 160 °C

Suroviny

Korpus:
5 ks
150 g
150 g
2 PL
1/2 ČL
Krém:
1 bal.
300 ml
2 PL
500 g
2 bal.
Ostatné:




Postup

  1. 1

    bielka s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, postupne pridávame žĺtka a vodu, nakoniec pridáme preosiatu múku spolu s práškom do pečiva

    Torta prekvapenie (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    cesto dáme do vymazanej a vysypanej tortovej formy, ja som použila dve malé s priemerom 17cm... pečieme na 160°C asi 30-35 minút, ak použijete klasickú tortovú formu treba piecť dlhšie.

    Torta prekvapenie (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    keď je korpus upečený, necháme ho pár minút vychladnúť a potom ho prenesieme na mriežku... ja som piekla zavčasu ráno a plnila v noci, pretože v tomto horku sa ináč ani nedá :-)

    Torta prekvapenie (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plnka: pretože torta je určená pre dievčatko zvolila som ružovú farbu.... z jahodového pudingu, mlieka a cukru uvaríme hustý puding, tvaroh a vanilkový cukor zmiešame spolu

    Torta prekvapenie (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    vychladnutý puding a tvaroh zašľaháme spolu a dáme do chladničky vychladiť

    Torta prekvapenie (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    korpus si rozdelíme na tri časti, do jedného dielu vykrojíme stred, spodný plát potrieme jahodovým džemom a do stredu si dáme tenučký plátok cesta, ktorý sme odkrojili z toho stredového krúžku a aj ostatné dva pláty potrieme džemom, toto cesto je také tuhšie, hutnejšie preto sa hodí na takýto typ torty... treba ho statočne natrieť džemom ale nie moc rozmáčať...

    Torta prekvapenie (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    na spodný plát, ktorý máme natretý džemom nanesieme časť plnky, tak aby sme nenatreli stredový kruh, nato položíme plát s vykrojeným stredom, potretý džemom a dáme plnku, teraz do stredu nasypeme lentilky alebo iné cukríky

    Torta prekvapenie (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    prikryjeme druhým kolieskom z upečeného cesta a celé potrieme plnkou, navrch dáme posledný plát potretý džemom

    Torta prekvapenie (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a celú tortu dôkladne potrieme krémom, dáme do chladničky... ja som ju robila v noci, takže do rána sa chladila a hlavne odpočívala, pretože torta je lepšia až keď pekne nažije, čiže musí odpočívať :-)

    Torta prekvapenie (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    na druhý deň celú tortu posypeme kokosom a ozdobíme ružovými kvietkami, srdiečkami, guličkami...

    Torta prekvapenie (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    no a toto je to prekvapenie... keď tortu rozkrojíte vysypú sa s nej farebné cukríky

    Torta prekvapenie (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    a verte, že naša Agátka v tej chvíli zabudla na darčeky a vrhla sa na vyjedanie lentiliek... aspoň v tento deň jej to rodičia dovolili :-)

    Torta prekvapenie (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

elixir
Krásna naozaj... :) a ešte s kokosom... také mám najradšej :)
manya
čo neurobíš pre vnučku, pekné prekvapenie a malá mala radosť a verím, že ty ešte väčšiu, ukladám aj keď nemám ešte vnúčatá.
sonulienka
krásna videla som to na internete tiež som to mala v pláne upiecť len teraz nemám pre koho
abkul
Vydarená torta a ešte k tomu s výborným nápadom, ozaj ako stvorená pre menšie slečny. Ja rozmýšľam čo upiecť mojej vnučke k 14-tinám.
evusik
:-) ďakujem za pekné komentáre....
v tomto teple má človek len dve možnosti urobiť nepečenú ovocnú tortu, čo je asi najlepšia voľba.... ja som ale mala túto už dávnejšie vybratú tak som zvolila variantu B a tortu som upiekla ale odľahčenú verziu, žiadne maslo len tvarohová plnka a ku kávičke sme si pochutili... no a naša oslávenkyňa a druhý vnúčik sa vybláznili pri vyjedaní lentiliek :-)
staja
Dobrý nápad, naše vnučky tiež ako prvé vyjedajú lentilky, kedˇ ich použijem na dekoráciu tortičky. Vyskúšam, určite sa im to bude páčiť.
hannah22
velmi vtipné a vydarené, čo neurobí milujúca babička pre svoje zlatíčko... :))
askadaniela
@evusik , krásna tortička, robievam aj ja radšej plnky bez masla, " lebo cholesterol" :-), často nahrádzam aj tvarohom. Vyskúšala som aj tvoju čokoládovú s pistáciami a karamelom na 20 narodeniny našich dvojičiek, použila som ganache polevu aj plnku. Je výborná, určite ju ešte niekedy urobím - možno už na Vianoce k mužovým narodkám :-)
nynuna
To je nádherné překvapení, upeču vnučce k narozeninám, děkuji za návod :)
daguska
Nadhera.Ja mam vnucky dve.Uz sa tesim,ake to bude prekvapenie.
janikbj
nádhera. upečiem pre neterku na narodeniny. ďakujem za recept :-)
evanaaa
@evusik , výborná voľba pre malú slečnu, jednoduchá zvrchu, príjemná aj s prekvapením zvnútra, čo viac chcieť. No, jedine ešte tú jednu sviečočku do stredu, ale aj bez nej je fajn.
medovnicek
s tými cukríkmi je to výborný nápad, celá torta sa mi veľmi páči, recept si ukladám, v septembri čakáme prvé vnúčatko, takže o nejaký čas sa mi takéto recepty veľmi zídu:)
evusik
milé varecháčky, ďakujem každej jednej za milé komentáre... budem rada ak vyskúšate a ešte radšej keď napíšete ako sa vám darilo...
@evanaaa s tou sviečkou to bolo tak, keď som tortu urobila tak som ju odfotila, ešte bez sviečky, lebo som sviečku nemala, boli sme dohodnuté s dcérou, že ju prinesie, takú tú sviečkovú dvojku aby mala Agátka čo sfúknuť... no a keď som išla dať fotky sem na Varechu tak vybrala zrovna tie fotky kde sviečka buď ešte nebola alebo už nebola :-)
sladkacokolada
pekná tortička, len ma trošku zaskočilo, že Agátka má už 2 roky? Zdalo sa mi, že sa narodila nedávno...a to už sú dva roky? stárneme..
evusik
@sladkacokolada veru máš pravdu... Agátke som tu na Vareche piekla tortu na krstiny aj k prvému rôčiku a už má dva.... a je s nej krásna, urapotaná baba :-)
rennatte
aj mna zaujala tato torta na nete a bol tam aj komentar ze "ako dostanem tie lentilky do torty?" no ved jednoducho,,,podla postupu od @evusik sa to podari a ja si tvoj postup ukladam -----> KK
elysa
krásna tortička pre krásnu Agátku... vydarili sa obe- torta aj vnučka...:))
evusik
@rennatte :-)))) dobrá haluz, ja by som tej dotyčnej poradila nech vykope tunel....
@elysa to vieš že som pyšná babka, veď ako každá babka :-)))
danda3
Krásna tortička, tiež som ju niekde zhliadla, ale u Teba to mám aj s postupom, super!♥
irenaw
toto prekvapenie by ocenila aj naša mládež, uložím si :-)
modrykamen
Čo vy ženy už len nevymyslíte. Ale je to zlaté. Aj mojim vnúčatám sa to iste bude páčiť keď najbližšie urobím.
orchidea
Tortička sa ti ozaj vydarila...*** videla som ju tiež na internete ale nemám ju pre koho zatiaľ upiecť, recept si však uložím, čo ak raz...:)
janger
Ake chutne a pekne prekvapenie si pripravila pre Agatku :-). A je z nej uz cela slecna, to ani nie je mozne. Ako to uteka...
julica
Jéj, ved sa len nedavno narodila, zda sa mi :) super napad, o rok uz upeciem pre svoje krsniatko - matúška! vsetko najlepsie agatke.
evusik
@orchidea taká torta s prekvapením by sa dala upiecť určite aj pre dospelého, len vedieť čo mu tam dať, napr. môjmu mužovi gumových medvedíkov, ten by sa tešil ako malý :-))))
@janger ďakujem, veru uteká to a čím som staršia tým tuším rýchlejšie...
@julica ďakujem :-) prajem tebe a tvojmu krstniatku len to najlepšie :-)
ywett
@evusik , torta sa ti krásne vydarila, obdivujem :) Agátka je nádherná a dodatočne k jej narodeninkám všetko najlepšie, nech je stále zdravá, šťastná, ľúbená a veselá! :-)
irenaw
@evusik môžem zodpovedne potvrdiť, že aj veľkým dievčatám sa torta naplnená lentilkami páči, ďakujem za nápad ;-)))

evusik
@irenaw tak tá sa ti teda podarila :-) to s tou čokoládou na bokoch je super, budem sa tebou inšpirovať, najbližšie pečiem tortu k 60-tke a myslím, že toto bude to pravé....
takže vo vnútri sú schované lentilky?
irenaw
@evusik celá kopa lentiliek :-), chcela som odfotiť, ale nakoniec sme boli v širšom kruhu, tak som nechcela šaškovať s foťákom. ale aspoň tie čoko-obkladačky som ti vložila ;-)
heloka
Mal by som otazku,nerozmustia sa Lentilky pri peceni torte?Lentilky su v nutre torty,a ked sa torta pecie tak sa lentilky sa neroztopia?
betka11
@heloka lentilky dávaš do torty pri skladaní korpusov,
kuk do postupu pekne nafotené aj napísané :-)
mitrik
uzasna torta, tento tyzden pre velky uspech som ju robila zas, robila som bezlepkovu verziu s hladkou ryzovou mukou bola citujem: nenormalne dobra :-)))
dakujem za super receptik
evusik
@mitrik ja ďakujem za vyskúšanie aj za pochvalu... som rada, že chutilo :-)
zuzkabluzka
@evusik aj ja som sa inspirovala Tvojou cukrikovou tortou, len deti bolo na oslave viac ako dost, lentilky vo vnutri by nestacili, tak som to vyriesila takto, cez zdobenie. Mala som ale jeden problem, lentilky vo vnutri som mala trochu namokvane od kremu, mozno preto, ze som piekla den vopred? ale aj tak, parada, velka vdaka, deturence boli spokojne.... a najspokojnejsia moja mala Elena :) dakujem za napad :)
 www.upnito.sk/imggal.php?viewGallery=7ef7f20d52a433c9...
evusik
@zuzkabluzka krásnu tortu si spravila... nemá chybu... deti museli mať radosť a oslávenkyňa zvlášť :-)
rozmarin
Krásna torta, chystam sa ju cez vikend robit, len sa chcem opytat to, ci tie lentilky cez noc v torte nenavlhnu, ci sa ta vrchna farba neroztopi a nebude to skarede? Dakujem!
evusik
@rozmarin ja som ju tiež robila večer a krájala sa až na druhý deň po obede... ja som sa snažila urobiť to tak aby lentilky čo najmenej prišli do styku s plnkou, preto som tam aj dávala ten deklík z cesta (obr.8) aj keď je pravda, že sem tam sa taký trošíčku vlhký našiel, keď dobre pozrieš na obr. 11 tam to vidno, také malé fliačky na niektorých lentilkách ale nebolo to nič tragické... tak nech sa ti darí :-)
evelyna
Môžem sa pridať s chválou,torta je výborná,ja som ju potiahla poťahom z odpalovaného cesta,a držalo to.A lentilky najviac chutili dospelej dcére.Deti sa potešili,škoda že neviem dať fotku sem,vďaka za fajný recept.
evusik
@evelyna ďakujem... dôležité je, že mala úspech u detí :-) a fotku pošli do redakcie nech ju sem pridajú, poteším sa...
lyali
@evusik , veľmi pekná inšpirácia! Verím, že to veselé farebné prekvapenie vnútri rozžiari všetky detské očká ,-) ...aj tie naše ,-) KK :-)
evusik
@lyali veď o to ide, aby sme spravili radosť našim najbližším a tým najmenším zvlášť :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia