Mini šišky z domácej pekárne fotorecept

ajuska155 - fotkaajuska155, 9. januára 2014
Mini šišky z domácej pekárne (fotorecept)
Foto: ajuska155

Už dávnejšie sme kúpili domácu pekáreň, a stále skúšam jej možnosti využitia, pomaly zisťujem, že je to perfetný pomocník, tak prečo to nevyužiť. Bola Zobraziť celý popisUž dávnejšie sme kúpili domácu pekáreň, a stále skúšam jej možnosti využitia, pomaly zisťujem, že je to perfetný pomocník, tak prečo to nevyužiť. Bola som požiadaná o citujem " niečo dobré, sladké " na frajerovu stretávku s kamarátmi a tak prišiel čas na donuts.

30
porcií
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
175 ml
50 g
2 PL (um)
450 ml
3 PL
1 citrón
1/2 pomaranča
2 čl
1 čl (extrakt)
1 ks




Postup

  1. 1

    Do misky na domácu pekáreň dáme najprv všetky mokré suroviny, čiže mlieko, maslo, vajcia, rum na mokrú zmes nasypeme múku ( ml sú uvedené správne ) a pokračujeme so všetkými suchými prísadami. Misku vložíme do pekárne a zapneme program DOUGHT - miesenie cesta a na hodinku a pol máme odych.

    Mini šišky z domácej pekárne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ked pekáreň dorobí svoju časť, vyberieme opatrne cesto do väčšej misky, cesto je pomerne riedke, a tak podľa potreby dosypeme múku, no stále musí ostať mierne riedke. Cesto vyberieme na pomúčenú pracovnú dosku vyváľame na asi 0,5 cm a vykrajujeme asi 4cm kolieska v priemere. Do každého donut urobíme dierku. Potom ich necháme asi 15 minút odpočinúť.

    Mini šišky z domácej pekárne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Šisky vyprážeme v rozpálenom oleji ktorý sme predtým, ale stiahli na nižšiu teplotu, 2 minúty z každej strany v hlbokej panvici.

    Mini šišky z domácej pekárne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po vybratí z oleja donuts necháme vysušiť na papierovej utierke . Rozmýšľala som nad rôznymi polevami, ale potom som si to rozmyslela nakoľko, naši chlapi neocenie polevy a posýpky ala Homer Simpson a zjedia ich v priebehu 5 minút, tak som sa rozhodla pre klasiku, práškový cukor, domáci džem a nutella.

    Mini šišky z domácej pekárne (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

mezi
Chlapi neocenia ani to, že píšeš čiarku a bodku s medzerou pred.
ajuska155
Vidím že niekomu som zjavne poškrabkala ego, tak sorry opravujm poznámku v recepte ;-)
1x anouk
pippo
Preco sa na Slovensku cloveku nevrati pozitivna energia, ktoru s nemalym usilim niecomu alebo niekomu venuje?
Vidim vela super receptov s neuveritelne kritickymi komentarmi.
Konstruktivna kritika a analyza su velmi dolezite pre uvedomenie si, v akom bode sa nachadzame aby sme mohli pripadne zlepsovat, ale
preco tu ludia nie su schopni ocenit pracu a hlavne entuziasmus
druhych. Lebo sami nikdy nic nerobili, nevytvorili,nedali do toho pozitivnu energiu ale len tak vsetko sa 'musi ' urobit tak to odflaknime a poriadne sa na vsetkych zachmurme? Ak sa niekomu nieco podarilo super tak ho za to poriadne zkritizujme, z 99% uspechu mu vipychnime 1% nejakej banalnej chyby? Mam casto pocit tu u nas, ze
ludia ked sami nie su schopny rast a ist vyssie, tak potapaju druhych, ktori sa snazia, ktori idu hore. Je to pravda?
Keby sme si dali tie sisky s nutelou urcite by nam ukludnilo nervy a brali by sme veci viac s rezervou, aj ja :) vdaka Ajuska155 za super sisky
ajuska155
Dakujem @pippo za vyčerpávajuci komentár ;-) všetci sme nejakí, niekto vidí to dobré iný vidí chyby, svoje som v tomto prípade opravila, a ide sa dalej ;-)
rea1
@pippo , skôr si myslím, že si sem určití ľudia chodia liečiť komplexy. nič nedokážu, tak aspoň dodžubú takých, ktorí dokážu. doma či v práci musia ušlápnute držať zobák a krok a tu, pod rúškom anonymity sa môžu rozkrikovať, poúčať a otravovať ostatných. toto @mezi sa tu pasovalo na akéhosi samozvoleného pravopisného cenzora, a to je asi tak jediné, čo robí. takých treba skôr poľutovať.
@ajuska , tie šišiny vyzerajú dobre a keďže máme fašank (u nás sa tomu tak hovorí, tak nech samozvaný opravár slovenčiny pukne), tak takéto recepty sa zídu. ja ich rozhodne vyskúšam. veľmi ma láka aj to použitie pekárne, tak som šišky ešte nepripravovala.
kukulienka71
Krásne!Aj keď ja robím ručne,ale veď technika je tu na pomoc,tak ju treba využiť.Veľmi pekné najmä posledné foto!!
mijaita
Ja jsem sice nepochopila (s usmevem!!) proc sisky, kdyz donuts, ale i kdyz sladky moc nedelam, hned jsem si na recept klikla. Vonej mi az do monitoru, mas hezkou fotku a ja se zacala zabyvat myslenkou, ze je nekdy udelam, protoze mam krasnou, malou "pekarku".
Nad prvnimi komentari mi zustal rozum stat. Bohuzel, taci jedinci "behaj" po netu a timto se bavi. Vzdyt se staci podivat na cesky Blesk a komentare pod clanky! A to jsou presne tihle "chudi duchem".
boxik
Šišky mám strašne rád a teší ma, že som sa ja nevzdelanec dozvedel že vlastne jem donuts, čo sa ešte človek nedozvie. Myslíš , že by sme ťa nepokladali za dosť dobrú kuchárku ak by si sa nám priznala že robíš šišky, alebo ako hovoríme u nás na východe kreple.
ajuska155
Nerozumiem celkom tomu rozruchu okolo názvu , ako mi to prišlo na jazyk tak som ho napísala , pre niekoho šišky pre iného donut ako na východe kreple alebo u nás doma na gemeri pampušky .........myslím že pokiaš je jedlo nazvané ako jedlo je to v poriadku.
daguska
Su nadherne tie tvoje sisky. Tiez si ich radsej dame klasicky s dzemom, nutelou a tak...Mnam.
elza
Sisky sú super, odkedy mam pekáren, využívam ju tiež na všetky kysnuté cestá, zistila som, že sú lepšie vymiešané ako rukou alebo aj šlahačom na cesto, ktorý som používala predtým. Tiež sa chystám na šišky, ale čakám na návštevu vnukov, ktorým cez vianocné sviatky tak chutilo, ze sa nemestili do gatí .... využijem tvoj recept.
smikova54
Já si myslím,ze či donuts,či šišky,je to jedno,jednoduché šišky.IDE tu zaujat nazvom.
ajuska155
myslím že už som si zvykla , vždy sa nájde niekto kto bude rýpať ...... osobne netuším na čo je to dobré , ale pre pokoj v duši pozmením názov receptu :)
mariamka
musim sa pridat tuna k predrecnikom samozrejme v dobrom, ci sisky ci donutky ved z fotky je to jasne co to je! a su naozaj vydarene, nadychane, vonave, tie bonusove ingrediencie ma zaujali, zachvilu Velka Noc, najdu uplatnenie,, si sikovna a aj "nad vecou" ,, sympaticke, len tak dalej
ajuska155
Dakujem všetkým za milé slová a komentáre , je pekné vedieť že niekto zdieľa rovnaký názor :-)
zdezda
Kraaasne su, hned by som si dala z nich ku kavicke :-), si sikula.
medovnicek
krásne ich veru máš a pripomenula si mi, že ja som šišky už dávno nerobila, tiež mám pekárničku, využívam ju na pečenie chleba, kysnuté cesto robím rada klasicky rukami:) a súhlasím s tebou, že je to výborný pomocník
viedra
@Ajuska155 ,dakujem za krasne napisanie receptu už som tu vela krat prosila o tak podrobne rozpisanie receptu ja mam pekaren asi 4 alebo 5 rokov a nerobola som na nej skoro nič 2 roky až teraz na nej robim cesto na kakaove kolače kysnute tak vyskušam aj tento tvoj ked maš naeky dobry recept na kysnute cesto v DP POšLI MI VDAKA
ancicka
začína fašiang,tak šišky patria k nemu.U nás ich voláme" pankušky".Ja dnes idem tiež urobiť.Iste sú vývorne tie tvoje.
pippo
chcela by som sa opytat: a nie je to anglicke slovo donut teda doughnut napisane na pekarnicke? vidim na fotke panel s anglickymi popismi. Preto podla mna si potom tvoje sisky logicky nazvala donuts :) Je to iba moja hypoteza. Samozrejme je to jedno ako ich nazves, kludne by mohli mat aj prezyvku :) ja som skor hladac suvislosti a principu.
orchidea
Veru ich vyskúšam, pekárničku mám, tak nech zbytočne "neoddychuje" už dávno som v nej nič nerobila, šišky máš veľmi pekné nadýchané... a z tých uštipačných komentárov si nič nerob, tak ako bolo už viackrát napísané, niektorí sem chodia len preto, aby vyhľadávali nedostatky, ohŕňali nad receptami nos... kritizovať sa dá ale tiež slušne a je iné ak na niečo slušne upozorním, opýtam sa ak niečomu v recepte nerozumiek ako veľakrát vulgárne okomentovať, zosmiešniť, ale to poukazuje na inteligenciu každého z nás.
ajuska155
@pippo dought znamená cesto , čiže s pekárnou to nemalo nič spoločné , ako som povedala u nás ich voláme donutky , nebudem to u riešiť je to zbytočné ale pekná hypotéza :D :)
@orchidea dakujem za komentár , súhlasím to ako sa prezentujeme poukazuje na inteligenciu každého z nás :)
citroen
včera som robil tieto šišky.Cesto som nemal moc riedke,ale išlo to.Tiež som ich robil s džemom a posypané pr.cukrom.Boli výborné-ďakujem
girl
Výborný nápad vo sne by ma nenapadol
girl
Výborný nápad vo sne by ma nenapadol




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia