Zamatová roláda fotorecept
Foto: Olinecka
Táto roláda patrí medzi sviatočné a svadobné. Zajtra máme sviatok tak som upiekla, patrí medzi naše obľúbené.
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
7 ks |
|
7 PL |
|
štipka |
|
4 PL |
|
1/2 bal. |
|
Plnka: | |
5 PL |
|
125 g (alebo Helia) |
|
2-3 PL (preosiate) |
|
Čokoládová poleva: | |
100 ml |
|
120 g |
|
Postup
-
1
Bielky, cukor vyšľaháme do tuha, pridáme štipku soli. Postupne vmiešame po jednom žĺtku a nakoniec preosejeme kakao s práškom do pečiva. Plech 41x32 cm vyložíme papierom. Vylejeme cesto pečieme na 190 °C - 20 minút. Po upečení ešte za horúca korpus zrolujeme do mokrej utierky.
-
2
Po vychladnutí z cesta odstránime papier na pečenie. Vymiešame si plnku - mäkké maslo a cukor vymiešame do hladka. Polovicu plnky natrieme na korpus.
-
3
Do druhej polovice cesta vmiešame preosiate kakao.
-
4
Natrieme na svetlú plnku, ale jednu stranu nie celkom do konca.
-
5
Korpus s plnkou zrolujeme a dáme do chladničky stuhnúť.
-
6
Pripravíme si čokoládovú polevu, čokoládu polámame na menšie kúsky, smotanu zohrejeme do horúca a zalejeme ňou čokoládu. Miešame kým sa nerozpustí. Boky rolády upravíme, polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť. Dobru chuť.
Ja viem Ty by si bola naozaj, dobrý degustator.Pekny dník všetkým.
Ďakujem.
No vieš,toto je veľká fajnota tomu sa nedá, odolať.
No to je rozpustená biela čokoláda,ale nemusí byť.Pekny deň.