Kakaová roláda
Kakaová roláda

Zamatová roláda fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 14. júla 2018
Zamatová roláda (fotorecept)
Foto: Olinecka

Táto roláda patrí medzi sviatočné a svadobné. Zajtra máme sviatok tak som upiekla, patrí medzi naše obľúbené.

20 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
7 ks
7 PL
 štipka
4 PL
1/2 bal.
Plnka:
5 PL
125 g (alebo Helia)
2-3 PL (preosiate)
Čokoládová poleva:
100 ml
120 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielky, cukor vyšľaháme do tuha, pridáme štipku soli. Postupne vmiešame po jednom žĺtku a nakoniec preosejeme kakao s práškom do pečiva. Plech 41x32 cm vyložíme papierom. Vylejeme cesto pečieme na 190 °C - 20 minút. Po upečení ešte za horúca korpus zrolujeme do mokrej utierky.

    Zamatová roláda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po vychladnutí z cesta odstránime papier na pečenie. Vymiešame si plnku - mäkké maslo a cukor vymiešame do hladka. Polovicu plnky natrieme na korpus.

    Zamatová roláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do druhej polovice cesta vmiešame preosiate kakao.

    Zamatová roláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Natrieme na svetlú plnku, ale jednu stranu nie celkom do konca.

    Zamatová roláda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Korpus s plnkou zrolujeme a dáme do chladničky stuhnúť.

    Zamatová roláda (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pripravíme si čokoládovú polevu, čokoládu polámame na menšie kúsky, smotanu zohrejeme do horúca a zalejeme ňou čokoládu. Miešame kým sa nerozpustí. Boky rolády upravíme, polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť. Dobru chuť.

    Zamatová roláda (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

babka123
Olinečka, páči sa mi Tvoja roláda, už sa dlhší čas strojím ju upiecť, prosím Ťa napíš z ktorej strany si ju začala točiť, či z tej kde je biela plnka alebo z opačnej. Ďakujem.
olinecka
Z hnedej strany preto som nedávala až do konca , keď sa stáča ona sa trochu vysunie.Vyskusaj je fajnová.Pekny dník.
babka123
Ďakujem za vysvetlenie. Viac krát som ju jedla, ale vždy len na návšteve. Podľa Tvojho podrobného a pochopiteľného popisu naberám odvahu si ju sama upiecť. Nech sa Ti darí a mne vydarí!
haji
Moc pěkná, povedená roláda. Zlaté ručičky, šikulka! Hodil by se testovací vzoreček, hmm
atina47
Pecu na kazdou oslavu, nekteri to chteji jako osobni darek, tak si nemusim vymyslet co koupit oslavenci.
luda4
Olinečka,Tvoja roláda je určite vynikajúca - určite upečiem.