Foto: ancicka
Tieto rezy pečiem už dlhší čas. Mám ho z receptov zo života.Je to u nás obľúbený dezert.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
8 ks celé |
|
8 pl-kopcovité |
|
4 ks |
|
1 ks |
|
plnka: | |
1/2 l |
|
2 ks |
|
250 g -/hera,helia/ |
|
150 g +1vanilkový |
|
pár kvapiek ,Alebo rum |
|
poleva cukrová: | |
40 g |
|
1/2 ks |
|
troška vriacej |
|
troška |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Z úvedených surovin upečieme 2 platy. Oddelíme si žltky od bielkov a vyšľaháme sneh.Do vyšľahaného pridáme pr.cukor.
-
2
Poriadne vyšľaháme a pridáme vanilkové pudingy a prášok do pečiva.Dobré premiešame ,
-
3
a vylejeme na 2 plechy vyložené papierom.Rovnomerne rozotrieme a upečieme.
-
4
Z mlieka ,zlatého klasu a vanilky uvaríme hustý krém.Necháme vychladnuť.
-
5
Maslo s cukrom vyšľaháme a spojíme s vychladnutým krémom.Môžme ochutiť rumovou aromou,alebo rumom./Nemusí byť/.
-
6
Práškový cukor,cit.šťavu a pár kvapiek vriacej vody/tak aby nebola riedka,skôr hustejšia/ dobré vyšľaháme,pridáme olej,
-
7
a do vyšľahanej troška sirupu na zafarbenie.
-
8
Ja vždy pred plnením stiahnem z platu piškoty ,tu jemnú kôrku,aby sa po naplnení neoddeľoval krém od piškoty a aj to krajšie vyzerá,
-
9
Plnku rovnomerne rozotriem na jeden plat,ale trocha si nechám va vrch.priložím druhy plat a jemne natriem plat pod polevou.Na to potom rovnomerne rozotriem ružovu polevu a nechám zaschnúť.
-
10
Ked poleva je dobré zaschnutá,tak koláč pokrájam teplým nožom na úhľadné rezy.
@vavan ,dakujem!
len v cukrárni :-) Si veľmi šikovná...