Ružové rezy fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 16. septembra 2011
Ružové rezy (fotorecept)
Foto: ancicka

Tieto rezy pečiem už dlhší čas. Mám ho z receptov zo života.Je to u nás obľúbený dezert.

44
porcií
45-50 minút
príprava
2x10 minút
na 160 °C

Suroviny

8 ks celé
8 pl-kopcovité
4 ks
1 ks
plnka:
1/2 l
2 ks
250 g -/hera,helia/
150 g +1vanilkový
pár kvapiek ,Alebo rum
poleva cukrová:
40 g
1/2 ks
 troška vriacej
troška
1 PL




Postup

  1. 1

    Z úvedených surovin upečieme 2 platy. Oddelíme si žltky od bielkov a vyšľaháme sneh.Do vyšľahaného pridáme pr.cukor.

    Ružové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Poriadne vyšľaháme a pridáme vanilkové pudingy a prášok do pečiva.Dobré premiešame ,

    Ružové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a vylejeme na 2 plechy vyložené papierom.Rovnomerne rozotrieme a upečieme.

    Ružové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z mlieka ,zlatého klasu a vanilky uvaríme hustý krém.Necháme vychladnuť.

    Ružové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Maslo s cukrom vyšľaháme a spojíme s vychladnutým krémom.Môžme ochutiť rumovou aromou,alebo rumom./Nemusí byť/.

    Ružové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Práškový cukor,cit.šťavu a pár kvapiek vriacej vody/tak aby nebola riedka,skôr hustejšia/ dobré vyšľaháme,pridáme olej,

    Ružové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a do vyšľahanej troška sirupu na zafarbenie.

    Ružové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ja vždy pred plnením stiahnem z platu piškoty ,tu jemnú kôrku,aby sa po naplnení neoddeľoval krém od piškoty a aj to krajšie vyzerá,

    Ružové rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Plnku rovnomerne rozotriem na jeden plat,ale trocha si nechám va vrch.priložím druhy plat a jemne natriem plat pod polevou.Na to potom rovnomerne rozotriem ružovu polevu a nechám zaschnúť.

    Ružové rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Ked poleva je dobré zaschnutá,tak koláč pokrájam teplým nožom na úhľadné rezy.

Diskusia k receptu

cica2
aj tento zákusok výborne vyzerá a určite aj tak chutí
elisticka
pekny kolacik a veru mas pravdu je to dobre "obrat" to cesto potom sa nerozpada... uz je v KK
elisticka
este dodam ze je vhodny aj pre celiatikov kedze tam nejde muka....dakujem
evanaaa
Zbadala som obrázok s názvom a povedala som si - Ancicka. A veru to aj tak bolo. Fajn koláčik, ten si vymyslela? Páči sa mi.
diabambulka
ancicka, nemáš otvorenú cukráreň ? Ak nie tak si ju určite otvor, toľko krásnych, chutných a už na pohľad lákavých koláčikov po kope sa vidí m
len v cukrárni :-) Si veľmi šikovná...
majka1205
ancicka chcem sa spytat tie žltka sa maju taktiež pridat do cesta?Dakujem :-)
ancicka
@majka ,áno.Ked vyšľaháš bielky,tak pridáš žltky a zašľahaš,tak pridáš ostatné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia