Hydinové na kyslej kapuste
Je čas okoštovať poctivo nadlávenú kapustu. Milujeme kapustovú klasiku. Určite je ňou aj segedínsky guláš....
Tekvicový úprívarok s pikantným mäsom
Tekvicový prívarok troch inak. Bez cukru, octu, kôpru.
Bleskové zemiačiky
Tento recept robím deťom veľmi často. Dresing je výborný aj na jednohubky na Silvestra alebo rôzne oslavy....
Takmer Brownies..:)
Takmer Brownies je inspirovane receptami na original, ale trosku upravene a zjednodusene. Davka je na...
Zapekané cukinové mištičky
Zeleninu a zvlášť cukinu považujem za veľmi všestranne použiteľnú. Rada robím z nej vynikajúce šaláty, plním...
Syrové roládičky v syrovo - smotanovej omáčke
Tento recept ma napadol včera ráno po prebudení, keď som zistila, že mám chuť na...
Baklažámky
Tento recept mam veľmi rada, hlavne s prichádzajúcou jarou, je to veľmi rýchle ľahké a...
Pečené kačacie stehná na zázvore
Nedeľný obed dnes v znamení kačacinky... robila som ju na letný spôsob so sezónnou zeleninkou... nie tak...
Medovník na biskupský spôsob
Suroviny dáme spolu do hrnca a prevaríme. Primiešame nasekané kandizované ovocie, orechy (mandle), polohrubú múku a sódu....
Hus v šoulete
Prebratý hrach vyperieme, namočíme do studenej vody a necháme stáť do nasledujúceho dňa. Na druhý deň...
Tvaroháčiky
Je to veľmi jednoduché, čo zvládne naozaj každý. Keď ich urobím, zmiznú ihneď z taniera.
Králičie rezne s ovocno-zeleninovou prílohou
Spomienka na tohotoročné leto, kedy sme sa viac „venovali“ ľahším jedlám, zelenine a ovociu...
Mäsko na kameni
a ďalšia grilovačka, tento názov vymyslela moja mala neter keď sa ma pýtala kedy jej urobím...
Hovädzí jazyk s hrozienkovou omáčkou
Gastronómia vždy cestovala. A tak nám v strede a na východe Európy zmiešala chute, zvyky i kombinácie. Naštastie však v každej...
Jablkové pité bez lepku
Jablkové pité pozná asi každý. Najmä na jeseň, keď dozrievajú jabĺčka je asi najčastejšie pečeným koláčom v slovenských domácnostiach....
Zo všetkého troška
Dnes sa už málo robia v domácnostiach škvarky a domáca masť. Chcem vám predstaviť, ako to...
Zeleninová triešť – Smoothie mixtúra
Majster „N“ a jeho „Žabí sliz“, tak to bolo prvé, čo mi napadlo pri pohľade...
Medovníčky
Názov tohto receptu mám v zošitku orámovaný, podčiarknutý a vedľa je napísané NAJLEPŠIE!!! A veru aj...
Vidiecke risotto
Naša dnešná večera alebo rizoto trochu inak... Inšpirovala som sa knihou o talianskom rizote, ktorú...
Focaccia podle Romana Pauluse
Toto pečivo jsem si velmi oblíbila, proto ho dělám dost často.
Hovädzie – Tri tip – s čiernym pivom Modelo Negra
Chutný a hlavne rýchly variant úpravy hovädzieho mäsa s troškou jablkového octu a s tmavým pivom...
Kuracia zmes
Kuracie mäso zo stehien pokrájame na menšie kúsky. Kúsky mäsa osolíme, okoreníme čiernym korením a...
Kačacie krídla na pomarančoch so škoricou a rozmarínom
Nestáva sa u nás pravidlom, že používam krídla na hlavné jedlo. zvyčajne ich používam do...
Brokokarfiolka so zemiakmi
Všetko sa pekne naraz upečie a na stole je chutný obed alebo večera. :-) Nenáročná príprava....
Šalát z tofu, húb a reďkovky
Listový šalát umyjeme, osušíme a natrháme na malé kúsky, reďkovku a uhorky nakrájame.
Low carb jablkovo-kokosové muffinky
Ostáva mi odpad po výrobe kokosového mlieka - kokosová dužina. Čo s ňou? Azda ju nevyhodím,...
Kurací vývar s nádychom Indie
Túto polievku fakt milujem. Je to veľmi príjemný spôsob ako priniesť trocha exotiky do nedeľného obedu....