Kuracie pahýle s dijonskou horčicou

zelovoc - fotkazelovoc, 22. mája 2014
Kuracie pahýle s dijonskou horčicou
Foto: zelovoc

Pikatné a rýchle jedlo.

2
porcie
10 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
2 pl
primerane
podľa chuti
koľko sa zmestí
2 dcl
1 ks
2 ks
1 čl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vsetky ingrediencie (az na maso a zemiaky:) zmiesame v miske, mali by sme dostat celkom hutnu hmotu, ktora vdaka horcici a chilli je viac nez dostatocne pikantna. Na dno zapekacej misky dame olivovy olej, poukladame pahyle, zemiaky a zalejeme omackou. Pecieme pri 200 stupnoch kym sa neupecie, na zaver odobereme sklo nech sa to trosku pripecie. Ako prilohu som si nakrajal cherry paradajky.

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
na chlapa veľmi pekné pahýle, ba priam žensky dietne, kedže príloha iba paradajky :-) Mustaz wheat síce nepoznám, ale aspoň povedz či je biele alebo tmavé...
@tiginko : svetly, psenicny ale od kosickeho domovarica. V Kosiciach dostupny v krcmach a v dobrom obchode. Ale da sa to nahradit samozrejme aj svetlym pivom alebo to tam nemusi ist vobec.
Tak toto sa mi fakt páči. Neraz som rozmýšľal, na čo použiť tie pahýle. Teraz už viem. Ale na to pivo do Košíc asi nepôjdem, hoci by som rád!
dnes upečené, musím pochváliť, fajné, pikantné akurát. Len som po odokrytí vyložila nožky navrch na zemiaky, nech chytia farbu. Chutilo všetkým. Vdaka za rcp.

Pridaj komentár k receptu: