Plnená šošovicová lokša
Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Gašperov mlyn v Batizovciach, 22. septembra 2013
šéfkuchár penziónu Gašperov mlyn v Batizovciach, 22. septembra 2013
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šošovicu krátko povaríme tak, aby sa nerozvarila a necháme vychladnúť.
- 2
Polovicu hmoty rozmixujeme, pridáme zvyšnú celú šošovicu, vajce, múku a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré pečieme nasucho.
- 3
Topený syr zmiešame s maslom a ochutíme. Pridáme tvrdý syr a zeleninu. Natrieme na lokšu, zrolujeme a dáme zachladiť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu