Plnená šošovicová lokša

Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Gašperov mlyn v Batizovciach, 22. septembra 2013
Plnená šošovicová lokša
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
20 g
1 ks
30 g
30 g
30 g




Postup

  1. 1

    Šošovicu krátko povaríme tak, aby sa nerozvarila a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Polovicu hmoty rozmixujeme, pridáme zvyšnú celú šošovicu, vajce, múku a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré pečieme nasucho.

  3. 3

    Topený syr zmiešame s maslom a ochutíme. Pridáme tvrdý syr a zeleninu. Natrieme na lokšu, zrolujeme a dáme zachladiť.

Diskusia k receptu

pseudocognac
Toto je tiez dobre, az na ten taveny syr...nadivku by som robila bez neho, ale inac vazne originalny kusok so sebou..mali by ste si otvorit nejaky "fastfud" netradicny, v tom vasom mlyne :)
slavkita
Ďakujeme, pseudocognac, možno by to stálo za uváženie :) Veď koľkokrát máme chuť na chutné jedlá z bistra a toto by sa do takého konceptu skvele hodilo :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia