Perníkové mafiny s medovou polevou a mandľami

redakcia - fotkaredakcia, 26. marca 2015
Perníkové mafiny s medovou polevou a mandľami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
100 g
70 g
3 pl
250 g
1/2 čl
1 čl
1 pl
2 čl
1/2 čl
2 ks
100 g
250 g




Postup

  1. 1

    Med, cukor, maslo a mlieko v hrnci pri nízkej teplote zohrievame, kým sa cukor nerozpustí. Dáme vychladnúť.

  2. 2

    V mise zmiešame suché suroviny a vmiešame do vychladnutej medovej hmoty, primiešame vajcia a mandle.

  3. 3

    Do pripravenej mafinovej formy dáme časť cesta, do stredu košíčkov dáme lyžičku džemu a zalejeme zvyšným cestom. Pečieme pri 180 °C. Vychladnuté zdobíme teplým medom a mandľovými lupienkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia