
Čokoládové suflé
Zmiešame vajcia s cukrom. Pridáme rozpustené maslo a zamiešame. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a pridáme do...

Letné kuracie prsia s jablkovou ryžou - cider do tretice
Jemne pikantné kuracie prsia krátko podusené s čerstvou zeleninou, podliate ciderom. Príloha: jablková ryža...

Torta s marcipánom
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a zmäknutým maslom do penista. Po lyžiciach pridávame preosiatu múku...

Zemiaková krémová polievka s vajcami
Olúpané zemiaky osolíme a uvaríme domäkka. Scedíme ich a vodu zachytíme do hrnca.

Hovädzie dusené s tekvicou a kukuricou „locro“
Locro je výdatný hustý gulášovitý pokrm považovaný za národné jedlo v Argentíne, Bolívii, Peru...

Tymianové ravioli plnené krevetami
Plnka: Krevety nakrájame na malé kúsky a orestujeme na rozomletej zelenine. Osolíme, ochutíme čerstvým čiernym...

Koláč s jablkami a arašidovou posýpkou
Z mlieka droždia trošky cukru urobíme kvások, do múky pridáme soľ a zvyšný cukor, dáme vajíčko...

Kapor v syrovej omáčke
Kapra nakrájame na podkovičky, osolíme a krátko opražíme na oleji.

Maslové žemličky
Tento recept bol pre mňa výzvou, no ukázalo sa, že sa dá elegantne zvládnuť...

Voňavá rumovo-datľová roláda
Tento recept som pred časom našla v časopise Slovenka a odložila som si ho a dnes som...

Dusené bravčové karé s brandy
Bravčové mám najradšej dusené a to vyžaduje správne ochutenie. Dnes som k nemu pridal kyslé uhorky,...

Paradajky v octovom náleve
Paradajky umyjeme a necháme oschnúť. Každú paradajku desaťkrát prepichneme špáradlom a vložíme do pripravených pohárov...

Vianočka
Aké by boli Vianoce bez domácej vianočky? Ja mám jeden recept a rada sa s vami podelím

Jablkovo–orechový lístkový závin s tvarohom
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0, 5 cm. Plnka: tvaroh rozmiešame s...

Lososová omáčka
Čerstvú zeleninu najprv krátko povaríme. Údeného lososa nakrájame na prúžky.

Špagety s morskými potvorkami a parmezánom
Uvaríme si zeleninový vývar z pol kocky bujónu a 250 ml vody.

Sushi so zelenou baby šparglou
Milujem sushi! Doma som si pripravila s baby zelenou šparglou, ktoré patrí spolu s avokádovým a...

Hríbiková praženica
Možno je to pre niekoho zbytočný recept, ale každý musí niekde začať a boli časy, ...

Chrumkavá ryba
Tuniaka uvaríme na mäkko v mierne octovej, slanej vode s bobkovým listom a po odkvapkaní šťavy vyberieme z neho...

Pstruh na masle s jablkom a cesnakom
Kombinácia jablka a cesnaku sa k pstruhom veľmi hodí. Tiež odporúčam skúsiť v lete s pohárom...

Špukové chrumkavé slimáky
Prečo Špukové? Podľa najväčšieho jedáka týchto slimákov. Niekto si povzdychne : "Už zase slimáky!!!" a možno...

Zajačí chrbát v makovo– orechovej kruste
Chrbát odblaníme a opečieme na bravčovej masti a pri teplote 90 stupňov pečieme v rúre. Medzitým...

Jabĺčko v tuneli, dva krát
Recept som dostala emailom už dávnejšie. Akosi som naň pozabudla. Dnes som si ho znovu prečítala a...

Čokonuss muffin bez múky s nutelovým krémom
Nie sú to typické muffiny, už len z dôvodu, že do nich nejde múka, ...

Pangasius v anglickom kabátiku
Pangasius je nepochybne vďačnou rybkou. Občas ju pripravujem aj takto (pre tých, ktorí sa nebránia...