prazdny

Čokoládové suflé

Koláče

Zmiešame vajcia s cukrom. Pridáme rozpustené maslo a zamiešame. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a pridáme do...

prazdny

Letné kuracie prsia s jablkovou ryžou - cider do tretice

Kuracie mäso

Jemne pikantné kuracie prsia krátko podusené s čerstvou zeleninou, podliate ciderom. Príloha: jablková ryža...

prazdny

Torta s marcipánom

Dezerty

Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a zmäknutým maslom do penista. Po lyžiciach pridávame preosiatu múku...

prazdny

Zemiaková krémová polievka s vajcami

Bezmäsité jedlá

Olúpané zemiaky osolíme a uvaríme domäkka. Scedíme ich a vodu zachytíme do hrnca.

prazdny

Hovädzie dusené s tekvicou a kukuricou „locro“

Hovädzie mäso

Locro je výdatný hustý gulášovitý pokrm považovaný za národné jedlo v Argentíne, Bolívii, Peru...

prazdny

Tymianové ravioli plnené krevetami

Cestoviny

Plnka: Krevety nakrájame na malé kúsky a orestujeme na rozomletej zelenine. Osolíme, ochutíme čerstvým čiernym...

prazdny

Koláč s jablkami a arašidovou posýpkou

Koláče

Z mlieka droždia trošky cukru urobíme kvások, do múky pridáme soľ a zvyšný cukor, dáme vajíčko...

prazdny

Džúsová torta

Torty

Recept som objavila v časopise Život.

prazdny

Kapor v syrovej omáčke

Hlavné jedlá

Kapra nakrájame na podkovičky, osolíme a krátko opražíme na oleji.

prazdny

Maslové žemličky

Chlieb

Tento recept bol pre mňa výzvou, no ukázalo sa, že sa dá elegantne zvládnuť...

prazdny

Voňavá rumovo-datľová roláda

Dezerty

Tento recept som pred časom našla v časopise Slovenka a odložila som si ho a dnes som...

prazdny

Dusené bravčové karé s brandy

Bravčové mäso

Bravčové mám najradšej dusené a to vyžaduje správne ochutenie. Dnes som k nemu pridal kyslé uhorky,...

prazdny

Paradajky v octovom náleve

Bezmäsité jedlá

Paradajky umyjeme a necháme oschnúť. Každú paradajku desaťkrát prepichneme špáradlom a vložíme do pripravených pohárov...

prazdny

Výborná bábovka

Koláče

Tento recept mám od svojej svokry, ktorá výborne pečie :-).

prazdny

Vianočka

Bezmäsité jedlá

Aké by boli Vianoce bez domácej vianočky? Ja mám jeden recept a rada sa s vami podelím

prazdny

Jablkovo–orechový lístkový závin s tvarohom

Koláče

Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0, 5 cm. Plnka: tvaroh rozmiešame s...

prazdny

Lososová omáčka

Prílohy

Čerstvú zeleninu najprv krátko povaríme. Údeného lososa nakrájame na prúžky.

prazdny

Írsky špíz

Kuracie mäso

V Írsku k pivu podávajú rôzne mäsové chuťovky... Tu je jedna z nich...

prazdny

Špagety s morskými potvorkami a parmezánom

Cestoviny

Uvaríme si zeleninový vývar z pol kocky bujónu a 250 ml vody.

prazdny

Sushi so zelenou baby šparglou

Bezmäsité jedlá

Milujem sushi! Doma som si pripravila s baby zelenou šparglou, ktoré patrí spolu s avokádovým a...

prazdny

Hríbiková praženica

Večera

Možno je to pre niekoho zbytočný recept, ale každý musí niekde začať a boli časy, ...

prazdny

Chrumkavá ryba

Hlavné jedlá

Tuniaka uvaríme na mäkko v mierne octovej, slanej vode s bobkovým listom a po odkvapkaní šťavy vyberieme z neho...

prazdny

Krabia nátierka

Nátierky

Tento recept je veľmi jednoduchý na prípravu.

prazdny

Pstruh na masle s jablkom a cesnakom

Hlavné jedlá

Kombinácia jablka a cesnaku sa k pstruhom veľmi hodí. Tiež odporúčam skúsiť v lete s pohárom...

prazdny

Špukové chrumkavé slimáky

Bezmäsité jedlá

Prečo Špukové? Podľa najväčšieho jedáka týchto slimákov. Niekto si povzdychne : "Už zase slimáky!!!" a možno...

prazdny

Zajačí chrbát v makovo– orechovej kruste

Hlavné jedlá

Chrbát odblaníme a opečieme na bravčovej masti a pri teplote 90 stupňov pečieme v rúre. Medzitým...

prazdny

Jemná nátierka k vínu

Bravčové mäso

Výborná nátierka :))

prazdny

Jabĺčko v tuneli, dva krát

Koláče

Recept som dostala emailom už dávnejšie. Akosi som naň pozabudla. Dnes som si ho znovu prečítala a...

prazdny

Zeleninová nátierka

Nátierky

Je to výborná pomazánka. ...

prazdny

Čokonuss muffin bez múky s nutelovým krémom

Koláče

Nie sú to typické muffiny, už len z dôvodu, že do nich nejde múka, ...

prazdny

Pangasius v anglickom kabátiku

Hlavné jedlá

Pangasius je nepochybne vďačnou rybkou. Občas ju pripravujem aj takto (pre tých, ktorí sa nebránia...

prazdny

Horúce gaštanové mliečko

Nápoje

Na jeseň je toto gaštanové mliečko s nádychom vanilky ako stvorené.