
Teľacie „osso buco“ na bylinkových gnocchi
Zemiaky v šupke uvaríme, olúpeme ich a prelisujeme na kašu. Do prelisovaných zemiakov urobíme jamku, ...

Trevisano s orechami a rozmarínovým kuraťom
Trevisano je čakanka z okolia Treviso v Taliansku. Má tmavočervené listy a biele žilky. Chuť je...

Zamatová roláda
Tento receptik mam od kamosky. Rada skusam nove recpty ale moj muz je zastanca klasiky a vzdy...

Bryndzová polievka
Receptov na bryndzovú je veľa, takto ho majú najradšej moji chlapi 39/3/2

Šampiňónové paštétky v cestíčku
Príprava bešamelovej omáčky: najskôr si pripravíme bledú zápražku, ktorú urobíme z masla a múky a po...

Losos na teriyaki omáčke
Žiadalo sa mi menšej zmeny na úpravu lososa a tak Vám ho sem pridávam. Podľa mňa...

Ryžový trhanec s tvarohom a karamelizovanými marhuľami
Mlieko so 4 PL cukru a so škoricou zvaríme, pridáme ryžu a dusíme na miernom ohni domäkka. Vyberieme...

Farebná veľkonočná nátierka
Mrkvu a zeler najemno nastrúhame, pór nakrájame na tenké kolieska a sparíme. Vodu zlejeme, ...

Tatkova torta
Tak takúto punčovú tortu dostal náš tatino k 50-tke od dcérušiek a keďže dosť často lezie po...

Šalát z mladého karfiolu
Príprava jarnej šalátovej omáčky: všetky prísady dobre vyšľaháme v šľahači.

Omeleta s tvarohom
Čerstvý mäkký tvaroh pretrieme cez sito, zmiešame s mliekom a vajcami a osolíme. Vždy časť...

Pečené zemiaky s bylinkami a avokádovou nátierkou
Veľmi chutné, chuťovo výrazné, aromatické, zasýti, pomazánka dodá zemiakom jemnosť, vláčnosť a...

Sendvič Monte Christo so šípkovou omáčkou
Na pracovný stôl rozložíme hriankový chlieb a potrieme rovnomerne majonézou a horčicou, rozdrvíme bryndzu, naukladáme...

Baklažámky
Tento recept mam veľmi rada, hlavne s prichádzajúcou jarou, je to veľmi rýchle ľahké a...

Snehová romantika s čučoriedkami
Toto bol taký môj experiment s farbičkami, zmiešať len biele suroviny a oživiť ich dačim farebným,...

Čokoládovo arašidové košíčky
Výborný recept pre milovníkov kombinácie čokoláda + arašidové maslo. Je to zdravšia verzia z naturálnych surovín,...

Hrášková polievka so zelenou špargľou
Ani vaše deti nemajú radi špargľu? Vyskúšajte tento trik, u nás sa osvedčil. Deti si...

Zeleninové rizoto z pohánky a pšena
Dame varit pohanku . Po minute varenia dame z ohna a nehame dojst 20-30 minut...

Pstruh s teplým zemiakovým šalátom
Očistenú rybu vcelku si ponecháme pri izbovej teplote a osušíme papierovým obrúskom (nemala by byť studená na...

Malinová müsli maškrtka
Kombinácia kyselkavých malín so sladko chrumkavou kombináciou orieškov a obilnín... za horúca s vanilkovou zmrzlinou. To...

Hubové ražniči
Hríby pokrájame na hrubšie plátky, cibuľu očistíme a rozkrojíme na kolieska, klobásky takisto. Zemiaky...

Mätový jogurt
Ako príloha k pečenému jahňaciemu s bulgurom . Nádherne doplní chuť jahňacinky.

Zeleninové taštičky
Tento recept som "zdedila" po mojej tete. Pripravujem ho dosť často, hlavne v lete keď...

Pečená koreňová zelenina so závitkami z lososa
Rcp som zostavil tak na rýchlo až „živelne“ a nafotografoval som iba jeho druhú, jednoduchšiu, ...

Terinka z lososa a raka
Rúru predhrejeme na 160 °C. Filé z lososa osolíme, ochutíme čiernym korením a pevne zabalíme do...