
Zdravý burger z mandľovej múky so zelerovými hranolkami
Speváčka Barbora Švidraňová pripraví vysokoproteínový a nízkosacharidový zdravý fast food. Väčšinou hamburgery nie sú veľmi zdravé,...

Cestoviny s pestom z červenej repy
Červenú repu (u nás sa jej hovorí jednoducho cvikľa), som si obľúbila až v posledných rokoch a postupne skúšam rôzne recepty, v ktorých červenú repu môžem využiť....

Arabský šalát
Tento šalát je podľa mňa veľmi ľahký a chutný. Recept mám od svojej kamarátky Mahy z...

Majonéza bez vajec
Recept veľmi vhodný pre ľudí ktorí majú problém napr. s pankreasom ako ja. Snorila som...

Bezlepkový mrkvový koláčik
Obľúbené mrkvové koláčiky môžeme urobiť aj zaujímavejšie... a chutia vždy.

Tekvicovo-šošovicová polievka
Spracovávam tekvičky Hokaido. Dnes som si uvarila zdravú makrobiotickú polievočku. Je vynikajúca.

Špenátovo-tvarohové cannelloni
Cannelloni sú valcový typ cestovín zvyčajne podávané zapečené s náplňou a zakryté omáčkou. Populárnou náplňou sú...

Veľkonočná torta
Dneska mala moja mala sestra narodeniny (10 rokov) tak som sa rozhodol že jej urobím tortu.

Pištova paštéta
Túto paštétu robí už roky môj ujo a je to najlepšia paštéta akú som jedla

Torta snehuliaci
... torta isla do tomoboly na ples katarinsky:))... najprv si uepcieme korpus piskotovy... potom urobime plnku, ...

Zavinuté knedlíky, zubáč na prírodno s horčicovou omáčkou
Zavinuté knedlíky sú jemne chrumkavá príloha zo zemiakov, pristanú k mäsu a/alebo zelenine, poslúžia aj...

Bravčová pečeň na cesnaku
Veľmi rýchly a chutný recept. Rovnako môžeme pripraviť aj kuraciu pečeň a úplne ideálna by bola...

Varená kukurica s makom, citrónom a vanilkou
Týždeň pred Štedrým dňom moja babička varila jedlá zo surovín, ktoré sa urodili ten rok na poli....

Slaná torta s tvarohovo-syrovou plnkou
Rúru predhrejeme na 180 °C. Z vajec, múky, prášku do pečiva, oleja, zo slaniny...

Chutná nátierka
Ak čakáte návštevu, alebo len také posedenie pri vínku, ponúkam Vám veľmi chutnú pomazánku na...

Mäsová roláda z pekárničky
Obed bez dlhého pobytu v kuchyni. V hlavnej úlohe obľúbená pekárnička.

Nátierka z teľacej pečene
Na malom plameni veľmi pomaly skaramelizujeme pokrájanú červenú cibuľu, nemalo by to trvať menej ako 20...

Plnené kalamáre
už sa dlho chystam robit plnene kalamare, je dost receptov na internete, ja som ich spravila podla...

Carpaccio z domácich paradajok s chrumkavou slaninkou
Paradajky nakrájame na tenké plátky, dáme do misy, pokvapkáme olivovým olejom, bielym vínnym...

Chleba s jablčnou vlákninou
pri mojich hókusoch pókusoch vo varení som sa dopracovala ku tomuto skvelému chlebíku verím že ho tiež...

Zapečený baklažán
vo svojom okolí sa často stretávam s otázkou, čo sa dá ešte vymyslieť s baklažánom, ...

Chrumkavé čokoládové košíčky
Veterný a upršaný deň, rúru sa ani neoplatí zapínať pre neustále výpadky prúdu, tak sladké...

Jarná bryndzová polievka
Recept pochádza od starých mám z Gemera z oblasti Rožňava. Dá sa jesť i za studena...

Sabinovská hrudka prekladaná s paradajkou
Sabinovská hrudka prekladaná s paradajkou, je veľmi jednoduchá, lacná, rýchla a chutná záležitosť...

Dvojfarebný marhuľovo-orechový koláč
Receptík získaný od babičky, vhodný k čajíku alebo k nedeľnému mašktreniu :-)

Mujaddara - šošovica s ryžou a cibuľou
Kombinácia strukoviny a ryže, obľúbená v arabskom svete. Chutné a sýte jedlo, vhodné aj...

Quacamole
Avokádo rozkrojíme na polovice, vyberieme kôstku a dužinu oddelíme od šupky.

Jazyky na spôsob sviečkovej
Toto jedlo robievala ešte moja babka, od nej sa to naučila moja mamina a ja som...