Teľacia pečeň na víne a jablkách

Ivan Štefula
šéfkuchár hotela Magnus v Trenčíne, 6. septembra 2015
Teľacia pečeň na víne a jablkách
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
150 g
100 g
100 g
50 g
200 g




Postup

  1. 1

    Teľaciu pečeň očistíme a narežeme, aby sa pri opekaní neskrúcala. Dáme do rozohriateho oleja a pomaly opekáme.

  2. 2

    Na kolieska nakrájanú šalotku pridáme k pečeni. Keď je cibuľka mäkká, pridáme med a zalejeme vínom.

  3. 3

    Počas dusenia pridáme na kolieska nakrájané jabĺčka, ktoré sme zbavili jadrovníkov. Nakoniec pečeň osolíme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia