Medvedia polievka

boise - fotkaboise, 28. marca 2014
Medvedia polievka
Foto: boise

Polievka z medvedieho cesnaku, bez smotany a múky.

30 minút
tepelná úprava

Suroviny

 alebo mladá cibuľka
 alebo maslo




Postup

  1. 1

    Na oleji (masle) chvíľu popražíme pór, alebo mladú cibuľku. Pridáme umytý medvedí cesnak (koľko máte radi, odporúčam aspoň 3 riadne hrste), zalejeme vodou, pridáme solčanku a privedieme do varu.

  2. 2

    Keď nám to vrie, pridáme na kocky pokrájané očistené zemiaky ( čím viac zemiakov, tým bude polievka potom hustejšia) a uvaríme do mäkka.

  3. 3

    Na záver ak treba dochutíme solčankou a mletým čiernym korením, rozmixujeme ponorným mixérom a posypeme semiačkami. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

boise
@tiginko ta tvoja medvedocesnacka vyzera famozne. Ja som to musela povarit, inak by mi to moje krpate deti nezjedli ;) cerstvy do seba ladujem vo velkom, pre decka som ho ale musela povarit :) Ale tu tvoju urcite vyskusam, dakujem :)
tiginko
to máš asi pravdu @boise , detičkám je to asi moc voňavé, to ma nenapadlo. To vieš, ja už mám deti odrastenejšie a hlavne vychované na cesnaku a čili :-)
babulicka
bez tej Solcanky a prevarania Medvedieho cesnaku by bola mozno polievocka aj zdravsia




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia