Medvedia polievka

boise - fotkaboise, 28. marca 2014
Medvedia polievka
Foto: boise

Polievka z medvedieho cesnaku, bez smotany a múky.

30 minút
tepelná úprava

Suroviny

 alebo mladá cibuľka
 alebo maslo

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji (masle) chvíľu popražíme pór, alebo mladú cibuľku. Pridáme umytý medvedí cesnak (koľko máte radi, odporúčam aspoň 3 riadne hrste), zalejeme vodou, pridáme solčanku a privedieme do varu.

  2. 2

    Keď nám to vrie, pridáme na kocky pokrájané očistené zemiaky ( čím viac zemiakov, tým bude polievka potom hustejšia) a uvaríme do mäkka.

  3. 3

    Na záver ak treba dochutíme solčankou a mletým čiernym korením, rozmixujeme ponorným mixérom a posypeme semiačkami. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
@tiginko ta tvoja medvedocesnacka vyzera famozne. Ja som to musela povarit, inak by mi to moje krpate deti nezjedli ;) cerstvy do seba ladujem vo velkom, pre decka som ho ale musela povarit :) Ale tu tvoju urcite vyskusam, dakujem :)

Pridaj komentár k receptu: