Foto: nikola166
... niet nad tradičné recepty od babičiek :P
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
Na cesto: | |
500 g |
|
1/2 balíčka |
|
200 g |
|
100 g |
|
3 PL |
|
2 ks |
|
|
|
Na krém: | |
250 ml |
|
4 PL |
|
250 g |
|
180 g |
|
Na polevu: | |
150 ml |
|
1 PL |
|
100 g |
|
1 ks nastrúhaná |
|
Postup
-
1
Preosejeme múku s práškom do pečiva. Cukor, maslo a med ohrejeme v kastróliku a vymiešame hustú kašu - dávajte ale pozor, aby sa nevarila.
- 2
Do múky rozklepneme vajíčka, pridáme vychladnutú kašu a rukami vypracujeme cesto.
- 3
Rozdelíme ho na tri rovnaké diely, každý zvlášť vyvaľkáme na veľkosť plechu. Keď chcete mať vyšší medovník, môžte dať na menší plech a upiecť štyri pláty :)
- 4
Všetky pláty upečieme zvlášť na zadnej strane plechu, na ktorý dáme papier na pečenie.
- 5
Na krém si pripravíme kašu: do studeného mlieka v hrnci vsypeme mmúku, pomaly zahrievame a miešame, hlavne odspodu, aby sa kaša nepripálila. Varíme asi dve minúty, potom necháme kašu vychladnúť.
- 6
Maslo vymiešame s cukrom, aby sa úplne spojili.
- 7
Po lyžiciach pridávame ešte vlažnú kašu a vymiešame hladký krém.
- 8
A teraz môžeme pláty spojiť. Na prvý plát nanesieme krém...
- 9
... priložíme druhý plát... zase potrieme krémom..
- 10
..tretí plát potrieme zospodu marhuľovým džemom a priložíme na krém...
- 11
Posledný plát potrieme čokoládovou polevou, ktorú pripravíme vo vodnom kúpeli zo smotany, cukru a čokolády nalámanej na kúsky.
- 12
Takže takto :)
- 13
Nakoniec medovník posypeme nastrúhanou horalkou, necháme cez noc odležať a nakrájame.
- 14
Tak toto je jedna verzia medovníka u nás :) Dobrú chuť !
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu