Foto: 3sandra3
Recept "odkukaný" z internetu, dnes urobený.
Suroviny
Cesto: | |
100 g |
|
30 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
štipka |
|
4 ks |
|
4 ks |
|
90 g |
|
150 g |
|
70 g nasekané |
|
Krém: | |
250 g |
|
100 g |
|
pol ks |
|
4 PL |
|
1 ks |
|
500 ml |
|
1 ks |
|
4 PL |
|
Poleva: | |
1 konz. |
|
|
|
|
|
2 PL |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo alebo margarín, cukor, vanilínový cukor a soľ do peny. Za stáleho šľahania postupne pridáme žĺtky.
- 2
Bielky predšľaháme a postupne pridávame cukor a ešte spolu vyšľaháme dotuha. Zľahka vmiešame mak s orieškami. Spojíme so žltkovou zmesou. Cestom naplníme vymastenú tortovú formu a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. /Pozn. cesto je bez múky/. Elektrická rúra: 175 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 2-3 Čas pečenia: asi 40 minút.
- 3
Na prípravu krému dobre premiešame tvaroh, cukor, citrónovú kôru a šťavu a vanilkový cukor. Smotanu na šľahanie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom dotuha. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu /uviedla som 4 lyžice/ na obale a zmiešame s tvarohom a šľahačkou.
- 4
Vychladnutý korpus uvoľníme z formy, očistený okraj formy opäť upevníme okolo korpusu a uzavrieme. Tvarohovú náplň rovnomerne nanesieme na korpus a uhladíme. Na krém rozložíme ovocie. Na 2-3 hodiny uložíme do chladničky.
- 5
Poleva: Do hrnca dáme šťavu + vodu, aby bolo 400 ml. /Ja som pridala aj trochu malinového sirupu/. Do vody dáme cukor a zlatý klas a uvaríme puding, ktorým zalejeme ovocie na torte. Dáme do chladničky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Na polevu:
300 g čerstvých alebo mrazených malín
50 g cukor práškový
1/2 balíčkov želatínový stužovač DrOetker
50 ml vlažná voda
Na prípravu polevy rozmixujeme maliny s cukrom. Pol balíčka želatínového stužovača pripravíme s 50 ml vody podľa návodu na obale a ihneď dobre premiešame s malinovým pretlakom. Nanesieme na náplň a uhladíme. Na stuhnutie uložíme do chladničky na 2-3 hodiny.
Díky moc, tomu rozumím. Je pravdou, že zavařené ovoce moc fresch barvu nemá, k tomu škrob, takže želé a čerstvé maliny jsou OK! Jak už jsem napsala, ke kafíčku bezva receptík. Mám uloženo.