Tvarohová torta s ovocím

3sandra3 - fotka3sandra3, 2. apríla 2016
Tvarohová torta s ovocím
Foto: 3sandra3

Recept "odkukaný" z internetu, dnes urobený.

Suroviny

Cesto:
100 g
30 g
1 ks
1 ks
štipka
4 ks
4 ks
90 g
150 g
70 g nasekané
Krém:
250 g
100 g
pol ks
4 PL
1 ks
500 ml
1 ks
4 PL
Poleva:
1 konz.
2 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo alebo margarín, cukor, vanilínový cukor a soľ do peny. Za stáleho šľahania postupne pridáme žĺtky.

  2. 2

    Bielky predšľaháme a postupne pridávame cukor a ešte spolu vyšľaháme dotuha. Zľahka vmiešame mak s orieškami. Spojíme so žltkovou zmesou. Cestom naplníme vymastenú tortovú formu a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. /Pozn. cesto je bez múky/. Elektrická rúra: 175 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 2-3 Čas pečenia: asi 40 minút.

  3. 3

    Na prípravu krému dobre premiešame tvaroh, cukor, citrónovú kôru a šťavu a vanilkový cukor. Smotanu na šľahanie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom dotuha. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu /uviedla som 4 lyžice/ na obale a zmiešame s tvarohom a šľahačkou.

  4. 4

    Vychladnutý korpus uvoľníme z formy, očistený okraj formy opäť upevníme okolo korpusu a uzavrieme. Tvarohovú náplň rovnomerne nanesieme na korpus a uhladíme. Na krém rozložíme ovocie. Na 2-3 hodiny uložíme do chladničky.

  5. 5

    Poleva: Do hrnca dáme šťavu + vodu, aby bolo 400 ml. /Ja som pridala aj trochu malinového sirupu/. Do vody dáme cukor a zlatý klas a uvaríme puding, ktorým zalejeme ovocie na torte. Dáme do chladničky.

Diskusia k receptu

haji
Dobrá kombinace! Dá se popracovat s polevou - želé by mohlo být efektnější, ovšem to je jen můj pocit. Dala bych si hned ke kafíčku, v dortíku je všechno co mám ráda!
1x aniska
3sandra3
@Haji Ak by si chcela urobiť polevu so želé, posiem Ti popis, inak originál bol so želé.
Na polevu:
300 g čerstvých alebo mrazených malín
50 g cukor práškový
1/2 balíčkov želatínový stužovač DrOetker
50 ml vlažná voda

Na prípravu polevy rozmixujeme maliny s cukrom. Pol balíčka želatínového stužovača pripravíme s 50 ml vody podľa návodu na obale a ihneď dobre premiešame s malinovým pretlakom. Nanesieme na náplň a uhladíme. Na stuhnutie uložíme do chladničky na 2-3 hodiny.
haji
@3sandra3 (3.4.2016 18:32)
Díky moc, tomu rozumím. Je pravdou, že zavařené ovoce moc fresch barvu nemá, k tomu škrob, takže želé a čerstvé maliny jsou OK! Jak už jsem napsala, ke kafíčku bezva receptík. Mám uloženo.
monty469
Krásny a veeľmi chutný zákusok. Tvarohové máme veľmi radi :-)
dzejsik
vyzerá chutne, najmä to makové cesto, všetko makové môžem :))