Ovsené tyčinky
Ovsené tyčinky

Domáce Flap jack (ovsené tyčinky)

saymona - fotkasaymona, 14. februára 2021
Domáce Flap jack (ovsené tyčinky)
Foto: saymona

Niečo malé sladké pod zub aj pre tých, ktorí nemôžu mlieko.

6-8
porcií
5 minút
príprava
30-40 minút
na 190 °C

Suroviny

500 g
2 ks (alebo banány)
3 PL
3 PL
2-3 PL
2-3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jablká očistíme a pokrájame. Všetky suroviny okrem vločiek dáme do hrnca, trocha povaríme, aby sa chute spojili a jablká trocha rozvarili (ja som dala jedno pri varení jedno až potom).

  2. 2

    Keď je všetko prepojené, hmotu nalejeme na ovsené vločky a miešame. Ak sa nám zdá hmota príliš suchá, môžeme pridať trocha mlieka. Hmotu prenesieme na plech, urovnáme a pečieme na 190 °C do zlatista (okolo 35 minút). Necháme 5-10 minút trocha vychladnúť a nakrájame. Ja ich potom nechávam vychladnúť úplne, pokiaľ ich odložím. Dobrú chuť.

  3. 3

    PS: môžete si pridať nasekané orechy, rôzne semiačka alebo sušené či čerstvé ovocie, každý kto čo má rád :3

Diskusia k receptu

haji
Lákavý recept, vločky a jablka jsou super suroviny. Zajímavý postup. Musím si koupit arašídové máslo, určitě těmto tyčinkám dává dobrú chuť. Povedené dílo hodné uložení, díky!