Domáce Flap jack (ovsené tyčinky)
Niečo malé sladké pod zub aj pre tých, ktorí nemôžu mlieko.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
500 g |
|
2 ks (alebo banány) |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
2-3 PL |
|
2-3 PL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Jablká očistíme a pokrájame. Všetky suroviny okrem vločiek dáme do hrnca, trocha povaríme, aby sa chute spojili a jablká trocha rozvarili (ja som dala jedno pri varení jedno až potom).
- 2
Keď je všetko prepojené, hmotu nalejeme na ovsené vločky a miešame. Ak sa nám zdá hmota príliš suchá, môžeme pridať trocha mlieka. Hmotu prenesieme na plech, urovnáme a pečieme na 190 °C do zlatista (okolo 35 minút). Necháme 5-10 minút trocha vychladnúť a nakrájame. Ja ich potom nechávam vychladnúť úplne, pokiaľ ich odložím. Dobrú chuť.
- 3
PS: môžete si pridať nasekané orechy, rôzne semiačka alebo sušené či čerstvé ovocie, každý kto čo má rád :3
Tiež tyčinky:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Ďakujem pekne Haji. Dúfam ze ti bude chutiť tak ako aj nám.