Postup
-
1
Urobíme piškótu zo 7–8 vajec. Upečenú piškótu vložíme po vychladnutí naspäť na plech. Naplníme ju krémom a necháme vychladnúť. Potom natrieme vyšľahanou smotanou so stužovačom.
- 2
Plnka: višne vykôstkujeme a pomelieme na mlynčeku. K ovocnému džúsu pridáme pomleté višne, 150 g cukru a dáme variť.
- 3
Potom pridáme 3 zlaté klasy rozmiešané s trochou vody a uvaríme hustú kašu. Keď zhustne, ešte do horúcej pridáme sneh z bielkov a 180 g cukru. Sneh pridávame postupne, pričom ho pomaly premiešavame varechou.
- 4
Hotový krém vylejeme na piškótu. Na vychladnutý zákusok natrieme vyšľahanú šľahačku a posypeme strúhanou čokoládou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu