Višňový zákusok

redakcia - fotkaredakcia, 14. júla 2009

Suroviny

 ks
 g
 ml
 g
 ks
 ks
 g




Postup

  1. 1

    Urobíme piškótu zo 7–8 vajec. Upečenú piškótu vložíme po vychladnutí naspäť na plech. Naplníme ju krémom a necháme vychladnúť. Potom natrieme vyšľahanou smotanou so stužovačom.

  2. 2

    Plnka: višne vykôstkujeme a pomelieme na mlynčeku. K ovocnému džúsu pridáme pomleté višne, 150 g cukru a dáme variť.

  3. 3

    Potom pridáme 3 zlaté klasy rozmiešané s trochou vody a uvaríme hustú kašu. Keď zhustne, ešte do horúcej pridáme sneh z bielkov a 180 g cukru. Sneh pridávame postupne, pričom ho pomaly premiešavame varechou.

  4. 4

    Hotový krém vylejeme na piškótu. Na vychladnutý zákusok natrieme vyšľahanú šľahačku a posypeme strúhanou čokoládou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia