Špaldové kysnuté koláče s pohánkovým tvarohom

dada777 - fotkadada777, 10. júna 2013
Špaldové kysnuté koláče s pohánkovým tvarohom
Foto: dada777

Kysnuté koláče sú pripravené bez mlieka a bez vajec, sú vhodné pri bezmliečnej i bezvaječnej diéte. Sú pripravené len zo špaldovej múky, tak poslúžia Zobraziť celý popisKysnuté koláče sú pripravené bez mlieka a bez vajec, sú vhodné pri bezmliečnej i bezvaječnej diéte. Sú pripravené len zo špaldovej múky, tak poslúžia aj tým, ktorí majú intoleranciu pšenice. Ja som ich plnila bezmliečnym pohánkovým tvarohom, ale je možné použiť aj kravský tvaroh, prípadne ich plniť inou plnkou - makom, lekvárom a pod.

30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

200 ml
170 ml
500 g
50 g
štipka
30 g
Plnka:




Postup

  1. 1

    Vykysnutý kvások pridáme k ostatným surovinám na cesto a zamiesime vláčne cesto, ktoré rozdelíme na približne rovnaké kúsky. Z jednotlivých kúskov vytvarujeme okrúhle koláčiky, ktoré necháme na plechu kysnúť.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme plnku. Zmiešame asi 100g pohánkového tvarohu s trochou marhuľového lekváru, tak aby plnka mala dobrú chuť. Potom do koláčikov spodkom menšieho pohára spravíme priehlbinky a do nich kladieme tvarohovú plnku.

  3. 3

    Keďže tento recept je bezvaječný, tak okraje koláčikov som potrela len vlažnou vodou. Pečieme na 180°C asi 15 minút. Koláčiky už počas pečenia krásne voňajú a sú zdravé. Dobrú chuť:)

    Špaldové kysnuté koláče s pohánkovým tvarohom - obrázok 3

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia