Foto: matus113
Jedlo vhodné aj na letný obed.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ako prvé si urobíme omáčku. Do hrnca dáme trochu oleja a hladkú múku. Dávame od oka. Keď sa múka osmaží, zalejeme vodou, do ktorej postupne pridáme rajčinový pretlak. Môžeme aj dva, aby to malo viac rajčinovej chuti. Pokiaľ máme, môžeme pridať aj domácu domácu rajčinovú šťavu. Postupne ochutíme novým korením, bobkovým listom, soľou a cukrom. Omáčka by mala byť sladšia, alebo slanšia, podľa chuti.
- 2
Pokiaľ sa nám omáčka varí, pripravíme si mäsové guľky. Do mäsa pridáme uvarenú ryžu, 2 vajíčka, osmaženú cibuľku na oleji, okoreníme a osolíme. Keď máme zmes poriadne vymiešanú, začneme plniť umyté vydlabané papriky. Paprík plníme, koľko chceme.
- 3
Zo zvyšného mäsa urobíme guľky, ktoré aj s plnenými paprikami za stáleho varenia kladieme do omáčky. Varíme približne pol hodinu. Podávame s knedľou, varenými zemiakmi alebo chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A do mäsa nedavam osmaženu cibulu ale nastruhany cesnak a majoránku.
Baby, čo tu píšete, vy ste s robením zápražky (tuk, múka) už dávno neskončili?
stránky to nepohlo, taže verím na slovenskú slobodu prejavu, že mi pán administrítor zruší právo na podávanie príspevku.
žijeme v demokracii, nech si doma varí v čom chce, komu inému by to ukázala, keď nie Varecháčkam, potrebuje obdiv aj týmto smerom:-) šetri si zdravie :-))
Moje motto: veci, situácie, ktoré neviem ovplyvniť neriešim...mám pokojnejší život.
Mňamííí. Parádny recept- len som nakukla, že ako robia íní varecháči PP
a je to...ehm OUKEJ..............
Mäsovoryžová zmes- rozomleté mäso s cibuľov-bravčové a lebo odrezková zmes-kuracina,bravčovina,hovädz.-soľ.ml.čierne korenie,ml.paprika sladká,majoránka,strúčik cesnaku, mletá rasca-len málo,vajíčko,predvarená rýža a to v pomere 1/3-ryža,2/3 mäso,správnu kozistenciu docielim pridaním jemne mletej strúhanky.Naplnenú papriku a vymodelované gulky zapekám v rúre, po zapečení z oboch strán zalejem prepasírovanou omáčkou a dusím v rúre pod prikrývkou cca 20 min. No a je to...