
Jadransko-Eskimová torta
Tento recept je moje dielo, na ktoré som patrične hrdá. Túto tortu som s veľkými...

Rizoto z tekvice
Najlepšie, keď je pomarančová trebars na pečenie, alebo hokaido. , môže byť aj biela potom použijeme...

Nitrianske kapustové šiflíky
Cesto pripravíme z múky, vody, soli a vajca. Všetko v mise zmiešame do tuhého...

Dusené kuracie stehná na víne
Kuracie stehna osolíme, poprášime mletým čiernym korením, paprikou a na rozpálenom oleji opečieme.

Nepečené orechové guľky bez lepku
Máte vo zvyku piecť vianočné dobroty na poslednú chvíľu? Potrebujete chutné a jednoduché recepty? Presne taký je náš recept na nepečené orechové košíčky bez lepku....

Šalát zo špargle a artičokov
Špargľu pokrájame na 5 cm dlhé kúsky, fazuľku zbavíme stopiek, šampiňóny prekrojíme a artičoky rozštvrtíme....

Omeleta s brokolicou a kuracím mäsom
Omeleta je rýchlo pripravené a chutné jedlo. Na večeru ako stvorené. Ak ju naplníme vhodnou...

Vysmážané kuracie krídielká
Z kurčaťa sa u nás vždy najskôr minú krídielká... Tak som ich dnes jednoducho...

Rýchly vláčny jablkový koláč
Žĺtky, kryštálový a vanilkový cukor spolu vyšľaháme. Následne k nim pridáme olej a minerálku...

Minišpekáčiky v kabátiku
Tento recept som si vymyslela sama občas ho robievam, ako aj teraz keď mi zostalo lístkové...

Mramorový korbáč
Názov som si vymyslela sama. Je to taká zmes viacerých receptov dokopy. Koláč je z...

Šišky plnené rumovým melónom
Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Pridáme múku, olej, žĺtok, vanilkový...

Jablkový koláč so smotanovou plnkou
Jablká sú veľmi aktuálne na toto jesenné obdobie, odporúčam vám upiecť tento výborný koláčik, ktorý...

Kuracie soté s mandľami
Mäso pokrájame na rezančeky, zmiešame s maizenou a so sójovou omáčkou. Očistené stonky a cibuľu...

Zapekané zemiaky so šunkou a tvarohom
Ošúpane zemiaky nakrájame na kolieska a uvaríme v osolenej vode a ukladáme do maslom vymazanej zapekacej misy....

Variant morského ostrieža po sviatkoch
Predpokladám, že „mančaftu“ môžem zaradiť aj zopár jedincov z našej „Varešky“. Aj ja patrím k...

Hokkaido polievka
Počas tekvicovej sezóny a s pribúdajúcimi chladnými ránami je krémová polievka z tekvice Hokkaido ideálna na zasýtenie,...

Ovocná zmrzlina z odšťavovača
Dcérke som pripravila ovocnú zmrzlinu z odšťavovača Hurom... jednoduchá príprava, zaručený úspech, ochutnajte.

Kura na červenom víne
... s koreňovou zeleninou, škoricou a klinčekom získame sladkastú chuť :-)

Zemiakový šalát k rybe
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode. Necháme vychladnúť a následne ich ošúpeme s...

Paradajkový šalát s paprikovým tofu
Tento recept posielam hlavne mojej mame. Často si telefonujeme a vymieňame recepty z delenej stravy...

Gazdovské palacinky s kapustou a klobásou
Dalo by sa polemizovať o tom, či sa majú volať palacinkami, lángošom, alebo zemiakovými...

Biskupský chlebíček sťa sapérov kédr
Pamätám sa na všetkých mojich učiteľov počnúc 1. triedou ZDŠ, podnes k nim prechovávam hlbokú...

Obyčajný mramorovaný jablčník
Jablká ošúpem, očistím a nakrájam na menšie kocky. Zalievam hneď citrónovou šťavou a premiešam...

Rýchliky alebo vaječná baba
Mlieko rozmiešame s vajcami, štipkou soli a múkou na hladké cestíčko. Vylejeme ho na dobre...

Fantastická omáčka z paštéty
Rýchla príprava, super chuť, k cestovinám iba tak, alebo s knedľou a mäskom!

Laskonky pops
Tak som si vymyslela tieto „lízanky“ - laskonky pops :) Prečo by sme aj my nemohli mať naše česko-slovenské koláčiky na paličke....

Hovädzí guláš Tatuš z paneláka
Náš dedko Tatuš by bol 9. októbra oslávil 125. ročné narodeniny. Na svojom rodnom Šariši patril medzi vychýrených silákov, no ale aj v kuchyni sa rád a hlavne chutne obracal....

Jablkový koláč s vlašskými orechmi
Z múky, masla, orechov, cukru a vanilkového cukru vymiesime cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme...

Seriál na pokračovanie - diel VI. Konfitovaný paprikový bôčik plnený klobásou
Klasický varený paprikový bôčik, alebo lalok sa na zabíjačkách robí bežne. Mňa napadla ...

Silvestrovská lososová pena
Do misy dáme tvaroh, tavený syr, najemno nasekaného lososa, margarín, kečup, mleté...