Foto: ancicka
Mak,tvaroh a jablká,úžasná kombinácia.
30 minút
príprava
príprava
35-40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
1 čl |
|
60 ml |
|
1 PL |
|
|
|
75 g |
|
Maková plnka: | |
125 ml |
|
100 g |
|
2 pl |
|
1 ks |
|
1,5 pl |
|
1 pl (koňak) |
|
Tvarohová plnka: | |
250 g |
|
1 ks |
|
2 pl |
|
1 čl |
|
2 pl |
|
4 ks |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín vypracujem cesto.na teplom miedte nechám vykysnuť,kým cesto zdvojnásobí svoj objem.
-
2
Potom ho na doske prepracujem a nechám odpočinuť,kým priptavím plnky.
-
3
Potom cesto vyvaľkám do kruhu a položím na okruhlý plech.
-
4
Suroviny na plnku vymiešam.
-
5
Mlieko dám zovrieť s cukrom a do neho zavarím mak s krupicou.
-
6
Jablká si očistím,
-
7
stredavo poukladám plnku na cesto,
-
8
poukladám jablká a troška zatlačím do plnky.
-
9
Kraj cesta som orezala a s okrajkov som urobila kvietky a srdiečka.
-
10
Upečený.Dobrú chuť.
-
11
Fajnýýý.
Diskusia k receptu