Sladký indián

58vlasta - bez fotky58vlasta, 8. novembra 2009

Vyskúšala som na spôsob BB-strechy takýto zákusok a mal úspech...

20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1  balenie
2 balenie
200 g
500 g
150 g
čokopoleva:
100 g
100 g
2 lyžice
1 balenie




Postup

  1. 1

    Vymiešame maslo/heru s cukrom, tvarohom a postrúhanou pomaranč. alebo citrónovou kôrou /asi za lyžičku/ a ochutíme umom.

  2. 2

    Na potravinovú fóliu alebo alobal rozložíme za sebou 5 ks indián. keksov a potrieme plnkou. Preložíme 5 ks marína keksov a znovu potrieme plnkou. Znova dáme na to 5 ks indián. keksov a tenkú vstvu plnky. Podobne spravíme druhý zákusok: 5ks marína - plnka - 5 ks indián - plnka - 5 ks marína - plnka. Dáme stuhnúť do chladničky.Po stuhnutí potrieme čokoládovou polevou celý dookola.

  3. 3

    Čokoládová poleva: Do nádoby dáme roztopiť maslo a čokoládu, pridáme cukor a čokoládový puding, miešame do hladka a na miernom ohni necháme prejsť varom. Necháme vychladiť na vlažno a polejeme dookola na zákusok.Hotové necháme postáť, aby zmäkli keksy. Ak nám zostane čokoládová poleva, dáme do košíčkov polku orecha a zalejemem touto čokoládou. Ak chceme mať zákusok rýchlejšie, polejeme spodné a vrchné keksy kávou, asi 2 lyžičky na jeden keks

Diskusia k receptu

vikusenka
chcem sa spytat aj tie kekse nejako potom tvarujete ako je ta strecha ,ci len klasicky sa potru ako kolacik a tak ich potom krajate? :)
58vlasta
Pekný deň prajem, nie, netvarujem, len taký obdĺžnikový tvar má zákusok. A môže ísť na seba aj viac vrstiev keksov.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia