Grilovaný steak z tuniaka
Toho roku som sa rozhodol pre tuniaka na Vianočný stôl, a po skúmaní a dumaní prikonil...
Ovocný nepečený dezert
Pre milovníkov tvarohu v spojení s osviežujúcim ovocím (černice, ríbezle, maliny) a ponúkam pre inšpiráciu...
Vyprážané karbonátky so syrom
Dnes na obed ma napadlo urobiť karbonátky s použitím bravčového mäska a syrových tyčiniek. Bol to...
Csabai kolbász - Čabajská klobása
Tento recept je orginál zo Szegedu. Na recepte mám dokonca orazený buletín s názvom v maďarčine...
Bravčové ražničí v alobale
Tento recept robievam už dlho, nemusím používať žiadne špajdle, dám to všetko do alobalu a šup do...
Kvasená cvikla - pickles
Niečo zdravé a chutné do zásoby na jeseň a zimu... Takto pripravená cvikla posilňuje imunitu, ...
Pečené prasiatko
Je to špecialita na väčšie oslavy . recept pozostáva že prasiatko si očistíme dobre umyjeme a...
Pečený pstruh na masle s tymianom
Bolo treba sa náležite venovať vzácnej návšteve, ale aj pripraviť skvelé jedlo na obed...
Pravý macedónsky ajvar
K mojim macedónskym receptom neodmysliteľne patrí ajvar, ktorý je charakteristický pre macedónsku kuchyňu asi tak ako...
Lacné slané pečivo
Drobné, najlepšie s orieškami. Malé chutné, napríklad ku vínku :-)
Čerešňový koláč
Včera sme dostali sladké čerešne... Bolo ich viac, ako sa dalo zjesť... Tak skončili...
Bulharský šalát z pečenej papriky (Салата от печени чушки)
V istom období roka vonia celá Sofia silnou arómou pečenej papriky. Keď je papriky na trhoch...
Pomaly pečené jahňacie stehno
Pomaly pečené mäsko je úžasne jemné a lahodné. Podávala som s bulgurom, grilovanou zeleninou a...
Čokoládovo-šťavnaté brownies
Šťavnatý, čokoládou naliaty BROWNIES s lieskovými orieškami. Osladený medom a zahustený celozrnnou múkou. Môže...
Domáca vegeta (zeleninová koreniaca zmes)
Niekedy to bolo exkluzívne ochucovadlo z Juhoslávie. Dnes poznáme vynikajúci postup na prípravu doma. A...
Olejová bábovka
Túto bábovku pečiem už 10 rokov. Je krásne nadýchaná, jemná, voňavá a chutná...
Babičkin Bigos
Ešte nikdy som toto jedlo nevarila a ani nejedla, ale chcela som ho vyskúšať, pretože...
Perník mäkký ako pavučinka
Preto som ho nazvala ako pavučinka, lebo je aj taký naozaj mäkučký. Forma, ...
Špaldovo-celozrnné rožky
Veľmi rada používam špaldu- je to druh pšenice, ktorá neprešla procesom šľachtenia ako klasická pšenica...
Chrumkavý pstruh na čiernom korení
Pstruh je u nás doma obľúbená rybka. Obyčajne ho upečiem na masle, po predchádzajúcom nasolení...
Pečený bravčový bôčik s červenou kapustou
Jedlo asi každý poznáme, každý ho robí po svojom, je to tuctové ale dobre jedlo...
Karé prekladané zemiakmi - večera s hádankou
Mala som pekné chudé karé, už naporciované, priam sa pýtalo urobiť z neho rezne, ...
Škvarková (sterilizovaná) nátierka
Okrem predvianočného obdobia je toto obdobie zabíjačiek, preto som sa rozhodla prispieť aj našim rodinným receptom...
Kuracie mäso v páci
Kuracie mäso v paci, je to jedlo ktoré pripravujem buď na nedeľný obed alebo keď očakávame...
Lekvárové perky
Spi dieťatko, spiže, mamka varí slíže. Syrové, makové, perky lekvárové. Takto...
Kuracie prsia v lístkovom cestíčku
Vhodné pre návštevy, môžeme podávať aj na sudeno, pri rôznych oslavách.
Fazuľová polievka, môj variant nežnej podľa Paľka
Jedna z mojich najobľúbenejších a najviac propagovaných aj tu, ďaleko! Autor pôvodného rcp, Paľko Mikulík,...
Lahodná cícerová nátierka
Spojila som dokopy zmes receptov a vznikla z toho najobľúbenejšia nátierka v rodine :)