Foto: brmbuska
Luxusné, vynikajúce, veľmi dobre sa robia, v chladničke dlho vydržia.. Možno tu už recept je, ale dnes som robila, tak pridávam. Na akúkoľvek príležitosť. Zobraziť celý popisLuxusné, vynikajúce, veľmi dobre sa robia, v chladničke dlho vydržia.. Možno tu už recept je, ale dnes som robila, tak pridávam. Na akúkoľvek príležitosť. Skrátka MŇAM!
porcií
príprava
Postup
-
1
Zmäknuté maslo vymiešame s 2 kopcom polievkovými lyžicami karamelového salka. Ja som trošku pridala :-) A miešala som to vareškou. Tú som očistila a pridala do tejto zmesi pomleté piškóty, kávu a karamelové pomleté keksíky - ale len cca jeden a pol balíčka, zvyšok si necháme na obalenie guliek. Vyhrnieme rukáv a miešame rukou. Ja som musela pridať ešte 15 piškót naviac, lebo som to mala príliš lepkavé. Zmes musí byť taká, že je ako cesto, pekne sa od misky oddeľuje. Zakryjeme a dáme na tri hodinky do chladničky, spolu s otvoreným salkom.
- 2
Potom si urobíme pohodičku, pohodlná stolička, príjemná hudba, vyberieme z chladničky cestíčko aj salko a pustíme sa do robenia guličiek :-)
- 3
Robila som ich sama a trvalo mi to cca 40 minút. Z cestíčka som si urobila ako keby košíčky. Do jedného som si špičkou noža dala hrudku karamelové salka, zatvorila, trošku stlačila okraje a potom pekne sa mi urobila gulička a tú som obalila v pomletých keksíkoch, čo mi zostali. Dnes som skúsila obaliť aj v kokose, no mňam. Guľky skladujeme v chladničke v uzatvorenej dóze. Príjemné mlsanie.
- 2
Diskusia k receptu